Recepti

Ljubav

Trik za kremastu rusku salatu koja vam neće pokvariti dijetu!

Trik za kremastu rusku salatu koja vam neće pokvariti dijetu! Na ovaj način ima čak 600 kalorija manje, pa je se ne morate odricati!

Trik za kremastu rusku salatu koja vam neće pokvariti dijetu! Screenshoot/Instagram





Da bi smanjile kalorije i masnoće u salati, neke domaćice posežu za kiselom pavlakom jer ona ima tek trećinu kalorija majoneza – otprilike 195 kalorija u 100 grama. Međutim, postoji još kremastija i bogatija niskokalorična varijanta.



Reč je o grčkom jogurtu, koji ima tek desetinu kalorija majoneza – oko 60 kalorija na 100 grama (zavisno od brenda). Grčki jogurt je kremast, pun ukusa, a sadrži i preko potrebne belančevine koje grade sve mišiće u telu.



Recept za zdraviju rusku salatu:


– 450 g graška i šargarepe
– 100 g kiselih krastavaca
– 100 g grčkog jogurta
– 3 krompira
– 3 jaja
– 1 kesica (90 g) majoneze
– 1 čajna kašičica senfa
– so i biber po želji

 

Tri ukusne, kremaste salate, fantastične za predjelo! (RECEPT)








Priprema:

Skuvajte krompir u kori i jaja „na tvrdo“. Ohladite ih do kraja, odstranite im ljusku i naseckajte na otprilike iste kockice. Skuvajte zaleđenu mešavinu za rusku salatu (ili povrće pojedinačno) prema uputstvima s pakovanja. Nakon termičke obrade pomešajte s krompirom i jajima.

Naseckajte kisele krastavce na otprilike istu veličinu kao i ostalo povrće. Umešajte u povrće majonez, grčki jogurt i senf. Sve dobro promešajte. Posolite i pobiberiite po želji.


Pre služenja ohladiti dobro! 


Prijatno!

 

Predjelo koje će prosto oduševiti goste već na prvi pogled! (RECEP)

Viber

Autor: O.J
Izvor: City magazine

Povezane vesti:


>