Region

Svet

Region

Domaća komedija Ne igraj na Engleze 29. aprila na RTS-u!

Domaća komedija "Ne igraj na Engleze" u subotu 29. aprila 2023. godine u 21 čas na RTS-u! Za njih trojicu, klađenje je više od zabave...

Domaća komedija Ne igraj na Engleze 29. aprila na RTS-u! Foto: Promo




Za njih trojicu, klađenje je više od zabave. Kako će jedan rezultat zauvek promeniti živote i staviti "na kocku" tridestogodišnje prijateljstvo – pogledajte u subotu na Prvom programu RTS-a u 21h.

Nakon dugogodišnjeg izvođenja na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, komad „Ne igraj na Engleze" pretočen je u film, po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Slobodana Pešića.

Marko Živić, Danijel Sič i Ivan Tomić glume trojicu prijatelja: Bula, Piksija i Pauna, koji iako su veoma različitih karaktera, imaju zajedničku strast - klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ovoga puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac.

Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesni rezultat će nenadano na površinu izbaciti sav prljav veš njihovog odnosa. Taj rezultat će zauvek promeniti njihove živote i staviti na kocku njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo.

Film je kako kaže autoska i glumačka ekipa omaž Beogradu, beogradskim mangupima i džezu.
Originalnu muziku potpisuje Duško Gojković u izvođenju Big benda RTS-a.

U epizodnim ulogama pojavljuju se Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Irena Mišović, Vesna Čipčić…


Ovo je drugi film reditelja Slobodan D. Pešić, koji je 1987. godine skrenuo pažnju interesantnim filmom Slučaj Harms sa Franom Lasićem u glavnoj ulozi.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 



Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>