Zdravlje

Ljubav

Čovek u napadu hormonskog besa progutao bananu!

Svi su se zapitali kako se ovo moglo dogoditi, a pacijent je kasnije ispričao da se osećao prinuđenim da proguta bananu u napadu "hormonskog besa".

Čovek u napadu hormonskog besa progutao bananu! Svet Plus






U medicinskim krugovima se retko kad susreću sa tako bizarnim slučajevima, ali upravo se jedan takav dogodio nedavno u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, anonimni muškarac star 34 godine primljen je u bolnicu sa bolovima u stomaku, mučninom i povraćanjem, a nakon pregleda lekari su otkrili da je u njegovom tankom crevu zaglavljena banana umotana u kondom!

Naime, ovaj čovek je patio od depresije, a čini se da je napad besa bio okidač koji ga je naterao na ovaj neobičan čin.

Srećom, lekari su brzo reagovali i hitno poslali pacijenta na operaciju tokom koje su uspeli da izvade bananu iz njegove utrobe. Nakon oporavka, muškarac se vratio normalnom načinu ishrane i aktivnog života, a lekari su ga pratili tokom narednih šest meseci kako bi bili sigurni da se neće ponoviti ovako bizarna situacija.

Ovaj slučaj je dobio zanimljivu pažnju u naučnim krugovima, pa je čak i objavljen u medicinskom časopisu "Kureus" kao prvi takav slučaj u svetu. Autori studije napomenuli su da su opstrukcije tankog creva retke i obično nastaju "gutanjem kondoma napunjenih drogom radi krijumčarenja", ali da je ovaj slučaj jedinstven i morao se istaći.
 

Kakvo nas vreme očekuje za Vaskrs i Prvi maj!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: 24sedam

Povezane vesti:


>