Region

Svet

Preminuo je bivši rukometaš Saša Živulović!

Bivši rukometaš Saša Živulović preminuo je u 51. godini života i to samo 20 sati posle osvajanja poslednjeg trofeja.

Preminuo je bivši rukometaš Saša Živulović! Svet Plus






Ove tužne vesti nam dolaze iz Grčke, gde je prestalo da kuca srce legendarnog Saše Živulovića, jednog od najvećih ljudi u istoriji grčkog rukometa. Saša je rođen u Zaječaru 1972. godine, a u istoimenom klubu je debitovao kao levi bek, da bi posle u Jugoslaviji nastupao još za Jagodinu i Metaloplastiku.

Put ga je odveo u Grčku gde je nastupao za Panelinios i Dukas i postao je standardni reprezentativac ove države. Nastupao je za Grke na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine kao i na Svetskom prvenstvu 2005. u Tunsu, a po završetku aktivne igračke karijere 2010. godine postao je trener.

Proteklog vikenda je sa ženskom ekipom Nea Jonije uspeo da osvoji kup Grčke, a samo 20 sati nakon toga je preminuo. Kako se navodi u saopštenju rukometnog saveza Grčke "srce ga je izdalo 20 sati nakon osvajanja trofeja".

- Grčki rukometni savez se šokiran i u velikom bolu oprašta od olimpijskog šampiona Saše Živulovića, koji je u ranim jutarnjim časovima preminuo u 51. godini. Velika ličnost i veliki čovek, sportista za primer, harizmatičan trener, veliki profesionalac i porodičan čovek Saša Živulović je voleo i bio voljen od Grka i Grčke, iako nije ovde rođen. Dobio je grčko državljanstvo 2004. godine i igrao na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu za reprezentaciju koja je oba puta završila kao šesta - navodi se u saopštenju rukometnog saveza Grčke.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Sportal.rs

Povezane vesti:


>