Region

Svet

Konstrakta otkrila tajne Evrovizije, za ovo malo ko zna!

Šokiraš se kada to vidiš! Ana Đurić Konstrakta otkrila tajne Evrovizije, za ovo malo ko zna! Jako zanimljivo kaže pevačica.

Konstrakta otkrila tajne Evrovizije, za ovo malo ko zna! Screenshoot/Instagram

Festival "Pesma za Evroviziju '23" održaće se 1, 2, i 4. marta, kada ćemo saznati ko će predstavljati Srbiju u Velikoj Britaniji na velelepnoj sceni "Evrovizije".Kao što je dobro poznato, prošle godine u Torinu se našla Konstrakta sa pesmom "In corpore sano" koja je zaludela celu Evropu, a ona je osvojila peto mesto.Mnogi ne znaju kako izgledaju pripreme za ovdašnje takmičenje i šta sve treba da se uradi, a Konstrakta je ispričala neke nepoznate detalje koji će mnoge zaintrigirati. Takođe, ove njene reči bi trebalo da pročitaju i budući takmičari na "Pesmi za Evroviziju '23" kako bi se pripremili na ono što ih čeka, a neke stvari zasigurno mnogi nisu znali.

- Beovizija je izgledala kao klasičan festival, dođeš na tonsku probu, šminkaš se, središ se, izađeš na binu, otpevaš i to je to. A "Pesma za Evroviziju" je nešto što simulira Evroviziju. I ono kako to funkcioniše. Imali smo 12 generalnih proba, ako računaš da je dnevno dve, pa onda imaš dane kada izvodiš nastup jednom za žiri, drugo izvođenje uveče za emitovanje. Tako to biva i na Evroviziji - odradiš jednu generalnu probu, pa to za žiri i uveče ono što gledaju svi - priča ona.
- Ideš prvo da radiš tonsku probu, pa se radi svetlo, pa onda sve u kostimu i imaš taj ulazak u "viewing room", što je stvarno ključno, gde ti gledaš kako je snimljen tvoj nastup. Ideš sa svojim timom da vidiš šta je snimljeno i kako to izgleda - navodi pevačica.

Ona je potom ispričala i kako izgledaju pripreme za samu Evroviziju, te tada otkrila da postoji nešto što ju je šokiralo.

- Evrovizijski, ti imaš pripreme koje traju, gde si konstantno u komunikaciji sa njima, šalješ im snimke, "one shot" se to zove, gde mi snimimo svoju postavku, pošaljemo im svoje ekrane, predloge svetla itd. I onda oni to simuliraju! - priča Konstrakta i otkriva o čemu se tu radi:- To se zove "Stand in", gde oni simuliraju taj tvoj nastup sa svojim glumcima i onda ti pošalju, jako je zanimljivo (smeh). Šokiraš se, neki random ljudi, bila je ženska koja je mene glumila, bila je sve vreme preozbiljna, nadrkana (smeh). I onda oni tebi to pošalju, ti imaš 24 sata da odgovoriš, daš sugestije na svetlo, postavku, na sve. Ne može to ni da se poredi sa ovom scenom ovde, kod nas je "PZE" odlično organizovan i dobra je naša bina bila, ali ova tamo je ogromna, pa su oni našu postavku rasporedili tako da ovaj što treba da dođe da mi zalije ruke, mora da pređe 10 metara (smeh). Nisu to shvatili baš dobro. 


Vlasnica hita "In corpore sano" je bez zadrške ispričala celo svoje iskustvo kada je priprema za Evroviziju u pitanju.

- Ti imaš ovde svog režisera, oni imaju svog koji daje završnu reč. Ali imaš prostora, barem 20, 30 posto da utičeš na sve i da se nekako sporazumete. Oni su uzeli naše sugestije u obzir, mi kad odemo tamo, uradimo prvu probu, odlazimo u taj "viewing room" i vidimo kako su oni to sada snimili, kako su uradili svetlo, kako se kreću kamere - priča Ana Đurić Konstrakta u podkastu "Agelast" i dodaje:


- Evrovizija ima tendenciju da pokaže raskošnu binu, kako je sve to sjajno, a nama to ne igra za naš nastup. Nije da oni neće da izađu u susret, ali su oni ti koji kažu, recimo, da im je bitno da se vidi bina u nekom trenutku ili nešto i ti protiv toga ne možeš. Kad se ode tamo, sve mora da bude pripremljeno, rade se samo sitni detalji, što je i logično, to je najveći televizijski evropski šou, možda i šire.

Podsetimo, ove godine će se za odlazak na "Evroviziju" boriti 32 kompozicije. Običaj je da te pesme budu ranije puštene u javnost, kako bi gledaoci mogli i da ih čuju pre samog takmičenja, ali se još ne zna da li će i kada to ovog puta biti urađeno.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Alo

Povezane vesti:


>