Region

Svet

Janko Tipsarević optužen za nameštanje meča?!

Srpski teniser Janko Tipsarević ponovo se našao pod istragom Jedinice za integritet tenisa (TIU) i Komisije za igru zbog sumnji u regularnost meča između Beograđanina i Ernandeza, koji je Španac dobio rezultatom 6:4, 6:4.

Janko Tipsarević optužen za nameštanje meča?!



Njihov duel našao se pod znakom pitanja zbog velikog broja uplata koje su kladionice primile na rezultat 2:0 za Hernandeza, i pored gotovo autsajderskih kvota na španskog igrača, koji je bolje plasiran od Janka na ATP listi.

Heroj pobede teniske reprezentacije Srbije nad Češkom, koja je donela istorijski plasman u finale Dejvis kupa, Janko Tipsarević po svemu sudeći našao se u žiži novog kladioničarskog skandala.

Posle vesti objavljene na sajtu britanskog tabloida Dejli mejl da je pokrenuta istraga povodom sumnjivih uplata na turnirima u Moskvi i Sankt Peterburgu, pogotovo na meč jednog „visoko rangiranog istočno-evropskog tenisera i mnogo slabijeg tenisera iz Južne Amerike“, gde se u igri našlo 1,5 miliona funti, ruski mediji bili su konkretniji u „nagadanju“, pa su obelodanili da je u pitanju meč između Janka Tipsarevića i Orasija Sebaljosa.

Kazne za nameštanje mečeva mogu da budu izuzetno rigorozne. Ukoliko se ispostavi da je sumnja bila opravdana, novčana sankcija može da bude i 250.000 dolara, dok igrač može da bude kažnjen i zabranom učestvovanja na ATP turnirima u periodu do tri godine od izricanja kazne. Najbliži ovoj sankciji bio je Nikolaj Davidenko, ali ni on ni bilo ko iz sveta tenisa nije kažnjen za nameštanje mečeva.


Janko: Na raspolaganju sam vam

Svojevremeno je Tipsarević izjavio da nije umešan u nameštanje i da će istražnim organima stajati na raspolaganju.

"Rekao sam im da nemam nikakav problem. Mogu da mi šalju pisma i obaveštavaju me svake nedelje. Sve što je potrebno je da telefonom pozovu moju banku i dobiće sve potrebne informacije. Takođe, poslaću im sve svoje račune, telefonske liste i lako ćemo rešiti problem" - rekao je Tipsarević.

izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus


>