Style

Ljubav

Ulazimo interesatnu astrološku nedelju: Od 19. do 25. decembra!

Ulazimo u više nego interesatnu astrološku nedelju u kojoj će Jupiter po drugi put ove godine ući u vatreni, vodeći prvi Zodijački znak Ovan, a kada ćemo ući i u zvaničan početak zime sa prelaskom Sunca u kardinalan znak Jarac. Prognoza od 19. do 25. decembra 2022. godine.

Ulazimo interesatnu astrološku nedelju: Od 19. do 25. decembra! Svet Plus




Ponedeljak, 19.12.2022. godine - praznik i slava Svetom Nikoli - svi koji slave srećno!

Mesec prelazi u znak Škorpije u praznom hodu i danas neće imati aspekte sa drugim planetama. Kada je Mesec u Škorpiji emocije su intezivnije, dublje, ali zatvorenije. Prvi dan ove nedelje možemo početi sa nekim čudnim osećanjem i tuge, straha, nepoverenja, a opet i jakog utiska u odnosu na prošlu nedelju.

Sunce u polusekstilu sa Plutonom može ipak tokom dana doneti više volje, transformacije, ali i ambicija da postignete svoje ciljeve. Možete biti i malo ” opsesivniji” u stvarima koje volite ili koje želite da postignete. U povećanju danas duboke misli, istraživanja, povećana posesivnost ili gorčina u emotivnim odnosima.

Ipak inkonjukcija izmedju tranzitne Venere i R Marsa koja je na snazi do petka, donosi slabiju kontrolu emocija i reakcija.U povećanju burni partnerski odnosi, jaka strast, komplikovaniji ljubavni odnosi, ali osećanje nekog jakog, ali čudnog osećanja pa se možete zapitati : Šta mi se to dešava? Mogućnost naglih susreta koji mogu biti praćeni jakim fizičkim odnosima, ali i periodi jakih flertova i emotivnih izazova.






UTORAK, 20.12.2022. – donosi sekstil izmedju Meseca, Venere i Merkura u ranim jutarnjim časovima, pa će biti dosta emotivnih razgovora i želje da se odnos popravi ili promeni. Možete razmišljati i o svojim ciljevima, ali tome šta želite da promenite u svom odnosu.Opozicija Meseca i R Urana može doneti nagli stres, neprijatna budjenja, kvarove, osetljive vremenske prilike od 7:30am. Kvadrat izmedju Meseca i Saturna od 17:30 može doneti osećanje nekog ograničenja, patnje, udaljavanja, usporenosti i tegobe na zdrastvenom planu. Može doći do osetljivosti kroz starije osobe, prijatelje i projekte. Trigon Meseca i Neptuna donosi da večernji časovi mogu biti romantičniji i nežniji, ali da su moguće prijatne situacije, kreativni poslovi, spremanje poklona ili pozitivnih poseta.

Jupiter po drugi put ove godine ulazi u znak Ovan – kardinalan, muški, prvi Zodijački znak od 15:33. Jupiter će boraviti u znaku Ovna do 16.05.2023. a njegov ponovni uticaj može biti osveženje preko sporijih zimskih aspekata i uneti lično budjenje, optimizam, puno planova, putovanja i rešavanja. Medjutim, naglasak će biti na ličnim željama i mogućnostima.





SREDA, 21.12.2022. - ZIMSKA KRATKODNEVNICA, prvi dan zime na severnoj, prvi dan leta na južnoj Zemljinoj hemisferi.Zvaničan početak zime 22:40.

Sunce ulazi u znak Jarac od 22:50 kada nam dolaze rodjendani Jarčeva koji odaju utisak pouzdanih, ambicioznih, upornih i starih duša. Pre toga snazan sekstil izmedju Meseca i Plutona može doneti da mnogi dan mogu započeti sa velikim odlukama ili imait u toku ovog dana važne želje i promene.

Mesec ulazi u znak Strelac od 8:15am i donosi puno entuzijazma, mašte, okrenutosti obrazovnaju, nauci, dalekim zemljama, egzotici, ali u srećnom trigonu sa Jupiterom već od jutarnjih časova unosi sreću, dobro raspoloženje i pozitivne aspekte kroz putovanja, lojubav, kupovine ili poslovni napredak.

Sa astronomskog ugla 21.12. je važan jer Merkur dostiže najviši nivo na 20 stepeni udaljenosti od Sunca. Moćićete da posmatrate Merkur odmah nakon zalaska Sunca na zapadnom nebu.





ČETVRTAK 22.12.2022. – Kvadrat izmedju planete Sunce i Jupiter u ranim jutarnjim časovima može doneti velike želje koje mogu biti u neumerenosti i sklonosti preterivanju. Treba gajiti umerenost, ali samopouzdanje. Na kolektivnom nivou mogućnost moralnih sukoba i osetljivosti kroz političke prilike. U povećanju sramota ili javni poraz. Pokušajte da ne obećavate ono što ne možete odraditi, idite korak po korak, uvedite malo više reda i organizacije u svoj život. Pripazite na finansije!

Vreme 2:50 izuzetno loše, praćeno opozicijom Mesec/ R Mars može doneti nezgode, tuče, kvarove, povrede, saobraćajne nesreće, emotivne povrede i povećanje nasilja. Večernji časovi nose smirenje, mudrost, dobro za prihvatanja saveta i završetak sitnijih dnevnih poslova. Ipak kvadrat sa planetom Neptunom može doneti pri kraju ovog dana preosetljivost, senzitivnost, sklonost prolaznim iluzijama, razočarenjima ili umoru.

Trigon izmedju Venere i R Urana ipak može delovati obećavajuće jer nosi dobro vreme za početak emotivnih odnosa, novih poslova, neočekivan vid zarade, ili poklone, zadovoljstvo, završetak nečeg što vam je bilo važno. Veze preko interneta/ putovanja posebno zanimljive. Povećana potreba za samostalnošću i promenom izgleda, ali radnog mesta. Mogućnost novih kontakta koji su bitni, kao i pozitivnog društvenog života, nagle popularnosti.





PETAK, 23.12.2022. – Mesec prelazi u zimski znak Jarac. Ambicije, planovi, kontrola emocija, istrajnost. Mesec do 11:10 u praznom hodu pa sve može ići usporenije, sa otežanjem, ograničenjem.

 Mlad Mesec u znaku Jarca u 11;18( konjukcija Mesec / Sunce) na 1 stepenu znaka Jarca na fiksnoj zvezdi Spikulum može povećavati depresiju, doneti veoma hladno vreme koje tokom cele ove nedelje neće prijati letnjim znacima, ali svim osobama koje pate od depresije/ reumatskih problema ili psiholoških blokada. Mogućnost sklonosti crnim mislima i predavanju jer Mesec ima i kvadrat sa Jupiterom gde se gubi optimizam, volja ili dolazi do lenjosti. Može dolaziti do osetljivosti kroz emocionalne odnose, ali i sukoba na polju religije. Ipak, mlad Mesec, prvi zimski Mlad Mesec je dobar znak da svu težinu ostavite iza ledja i krenete od početka. Obnova starog, ali stavljanje tačke na sve što vas je razočaralo – biće veoma važno.

Merkur će biti u polusekstilu sa Saturnom i može doprineti ipak dobroj organizaciji, koncentraciji  iako se ne osećate najudobnije. Treba danas pokrenuti što više rada, discipline, istrajnosti u stvarima koje su vam potrebne. Mentalna čvrstina praćena ovim aspektom pomaže da se izborite sa teškim poslovima ili zadacima.





SUBOTA, 24.12.2022.- Mesec će se naći u trigonu sa R Uranom i doneti ipak mnogo volje, dinamike, period da nešto pokrenete, ubrzate i da se radujete malim stvarima od 9h. Konjukcija Mesec/ Pluton/ Merkur/ mogu nositi snažne emocije, i dalje sklonost dobroj organizaciji i jakim utiscima, ali dobrom periodu za pripremu nečeg važnog. Mogućnost susreta ili razmišljanja u vezi sa prošlošću. Vremenske prilike neće pogodovati senzitivnijim osobama, a cela nedelja može doneti porast zemljotresa i vulkana. Večernji časovi nose sekstil Meseca i Neptuna i mogu doneti mir, sreću, pozitivne želje, veru.





NEDELJA 25.12.20222 – Svima koji danas slave veliki praznik Božić – Srećno

Merkur u sekstilu sa Neptunom( intezivan do 4.01.2023.) donosi maštu, veru, pozitivne misli, jaku telepatiju, prizivanje prošlosti, susrete sa onima koji su označili neke bitne lekcije, ali odlično vreme za zdrastvene kontrole, preglede, rešavanje problema, kao i alternativnu medicinu. Odličan aspekt za sport, muziku, umetnost.

Konjukcija Mesec/ Venera donosi puno emocija, sreće i blagostanja. Vreme radosti i podsećanja na one koji nisu sa nama.

Mesec od 8:15am prelazi u znak Vodolije.Prijateljstvo, druženje, sloboda, jake poruke i povezanost, emotivne promene mogu biti važne. Sekstil izmedju Meseca i Jupitera od 8:58 nose i povoljne vesti ili novac iz inostranstva. Vreme nade i jake povezanosti.


Srećno – vaša Astro Luna


 

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>