Zdravlje

Ljubav

Heljda jedna od najzdravijih namirnica pomoću koje se može smršati i do 10 kilograma!

Heljda je jedna od najzdravijih namirnica pomoću koje je moguće smršati i do 10 kilograma na potpuno zdrav način.

Heljda jedna od najzdravijih namirnica pomoću koje se može smršati i do 10 kilograma! Svet Plus
U moru razanih dijeta teško je odabrati pravu, dok je sve više onih koje su nezdrave, a koje dovode do izgladnjivanja ne dajući pozitivne rezultate.Jedna od zdravijih namirnica, a koja je odličan saveznik kad je gubljenje kilograma u pitanju jeste heljda.


Konzumiranjem heljdine kaše koja važi za jedan od najzdravijih obroka može doneti zapanjujuće rezultate.


Osim što pomaže u gubitku kilograma, dokazano je i njeno lekovito dejstvo za brojne zdravstvene tegobe. Budući da poboljšava memoriju, heljdu nazivaju i idealnom hranom za mozak.
Čaj od heljdinog cveta ima lekovito dejstvo na disajne organe i pluća (kašalj, sluz, katar), a mešavina listova i cvetova heljde leči aterosklerozu krvnih sudova.

Kao što smo napomenuli, posebno je značajna u gubitku kilograma, a dijeta koja se bazira na konzumiranju ove namirnice nakon 2 nedelje može dovesti do gubitka od 7 do 10 kilograma, a ujedno očistiti organizam i odmoriti želudac i creva.Princip dijete

Uveče, zrno zaliti ključalom vodom, vodu ocediti i zaliti ponovo ključalom vodom (1 čaša heljde u zrnu – 2 čaše vode). Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čase, koliko god želite. Probajte sa jednom, pa ćete regulisati prema svom apetitu.

Poklopiti i ostaviti preko noći (ne kuvati). Ujutru je spremna za upotrebu.Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, soseva i soli ( jedino može soja sos). U toku dana popiti 1l kefira (ne više od 1%-1,6%). Pijte obavezno vode, koliko god želite, ali ne manje od 1,5 litra dnevno. Uz vodu možete piti i zeleni čaj.

Dozvoljena je i kafa, ali ne više od 2 solje dnevno, bez šećera. Poželjno je da poslednji obrok obavite 4 sata pre spavanja. Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se uzimanje multivitamina.

U toku dana možete uzimati voće i povrće ( jabuka, narandža, kupus salate, zeleno povrće, suve šljive, kašiku meda). Možete jesti obareno zeleno povrće – spanać, brokoli, prokelj, grašak.. Bez soli i drugih začina.

Dijeta sa heljdom nije gladovanje, pa zato ne bi trebalo da imate osećaj gladi.

Još jedna napomena: kad završite dijetu, nemojte odmah da se merite, sačekajte još 3-4 dana, pa tek onda stanite na vagu (jer čišćenje organizma nastavlja se još nekoliko dana, nakon završetka ove dijete).Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>