Style

Ljubav

Kako da uvek savršeno mirišete bez obzira koji parfem koristite!

Kako da uvek savršeno mirišete bez obzira koji parfem koristite! Važno je kako nanosite parfem, a ne koliko...

Kako da uvek savršeno mirišete bez obzira koji parfem koristite! Svet Plus
Neki ljudi naprosto uvek predivno mirišu, a kada prođu za njima ostaje "oblak" prelepih nota. Možemo osetiti njihov miris tokom čitavog dana, bez obzira koliko su udaljeni od nas. Pitate se u čemu je tajna?

Da biste uvek lepo mirisali ne morate korisiti ogromne količine parfema, a naravno pored redovne higijene, postoji još nekoliko trikova koje treba da praktikujete ukoliko želite da budete "sveži" tokom celog dana.Važno je kako nanosite parfem


Kada nanosite parfem, odaberite nekoliko područja sa izraženim pulsom (vrat, koža iza ušiju, iznad pupka, unutrašnji pregib lakta, zona dekoltea, zglobovi).

Na ovim tačkama je koža najtanja te su vene najbliže njenoj površini. 


U pitanju su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi celim telom i potraje tokom celog dana. Takođe, nemojte trljati regije na koje ste naneli parfem već pustite da se čestice same ravnomerno upiju u kožu.

Biranje parfema

Veoma je bitno da pronađete parfem koji će vam odgovarati što nije nimalo lak posao. Kada kupujete na primer majicu, nećete je samo prisloniti na grudi i kupiti je. Potrebno je da je isprobate, a isto važi i za parfeme. Svaki se parfem razvija različito na različitoj koži. Idealno bi bilo da imate tester koji ćete nanositi par dana i tek se onda odlučiti za kupovinu.Vrsta parfema

Ne traju svi parfemi isto, citrusni će brže ispariti, dok će se oni s težim notama poput vanile duže zadržati. No, bez obzira na vrstu parfema, morate ga ponovo naneti tokom dana.


Održavanje odeće

Logično je da održavanje odeće koje uključuje redovno pranje i korišćenje omekšivača takođe utiče na mirise koje šaljete.


Ono si što jedeš

A ono što jedeš izlučuje se kroz pore! Dijeta koja se sastoji od “jake” hrane kao što su začini, luk i beli luk može biti dobra za zdravlje, ali spomenute tri stvari izlučuju se kroz kožu i osete u dahu čak do 48 sati. Ovoj listi dodajte i crveno meso t alkohol koji ne samo da utiču na miris kože već i na to kako će parfem reagovati i razvijati se na koži. Ishrana koja uključuje puno svežeg voća i povrća ali i proteine poput piletine i lososa mora biti vaš izbor ako želite dobro da mirišete.Voda i hidratacija

Osim što je izrazito bitno za zdravlje i probavu da pijete dovoljnu količinu vode dnevno, na taj način održavate i hidrataciju kože što znači da će se parfem duže zadržati na njoj. Kada je koža suva, ima tendenciju brže “upiti” i raspršiti parfem.

 

Zašto su kiseli krastavci odlični saveznici za postizanje idealne težine? 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>