Region

Svet

Majka Miodraga Radonjića bila je poznata muzička zvezda! (VIDEO)

Majka glumca Miodraga Radonjića bila je poznata muzička zvezda! Sve je ostavila zbog porodice i nestala. Da li je se sećate?

Majka Miodraga Radonjića bila je poznata muzička zvezda! (VIDEO) Screenshoot/Instagram





Glumac Miodrag Radonjić jedan je od najpopularnijih glumaca današnjice, a malo ko zna da je njegova majka bila dobro poznata u čitavoj Jugoslaviji.


Branka Lolić je instrumentalista na harmonici, vokalni solista, član hora "Kraljica Natalija" i muzički urednik u Televiziji Beograd, a osamdesetih je bila povezana sa Lepom Brenom.


- Dok se brat Marko i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama - ispričao je Radonjić za Informer i dodao:







- Mama je često svirala harmoniku ili klavir, a brat i ja bismo pevali, naročito na slavama. Izvodili smo narodne pesme od "Stani, stani, Ibar vodo", pa sve do "Hej, momci mladi" grupe Legende, uz koju smo i đuskali - zaključio je glumac.



Branka je snimila 1984. godine album pod nazivom "Zaljubljena. harmonika". Pored tradicionalnih kola na albumu se nalaze i kola koje je komponovao Miodrag Todorović Krnjevac i Novica Negovanović, sa orkestrom Ljubiše Pavkovića 1988. godine snimila je album sa komponovanim narodnim pesmama.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs/Informer

Povezane vesti:


>