Recepti

Ljubav

Milenium torta u sedam slojeva, a tako jednostavna! (RECEPT)

Milenium torta u čak sedam različitih slojeva, a tako jednostavna za pripremu. Ukusna je i kremasta pa nema sumnje da će se svima dopasti.

Milenium torta u sedam slojeva, a tako jednostavna! (RECEPT) Screenshoot/Instagram





Potrebna za Milenium tortu:

– 200 g krupno mlevenih lešnika
– 400 g obične čokolade za kuvanje (40 % kakaa)
– 300 g mlečne čokolade
– 150 g crne čokolade (70 % kakaa)
– 150 g bele čokolade
– 1 l slatke pavlake
– 2 dl punomasnog mleka




Priprema:

Podloga:

Pečene, krupno samlevene lešnike pomešati sa 100 g otopljene čokolade za kuvanje (40 % kakaa). Na podlogu staviti celofan, na njega obruč kalupa za torte, pa u njemu napraviti podlogu za tortu i prekriti je drugim celofanom.



Krema od tamne čokolade:

150 ml slatke pavlake, 50 ml mleka i 150 g crne čokolade staviti na laganu vatru i kad baci ključ izmešati i ohladiti u frižideru. 

Ohlađeno izmiksati da se dobije pena poput musa. 

Skinuti gornji celofan sa kružne podloge, staviti mus i ohladiti u frižideru.



Bela krema:

150 ml slatke pavlake i 50 ml mleka kratko izmiksati, zatim lagano dodati 150 g otopljene bele čokolade. Staviti preko crnog musa i vratiti u frižider.

Tamna krema:

150 slatke pavlake i 50 ml mleka kratko izmiksati, dodati 150 čokolade za kuvanje (40 % kakaa) lagano miksajući. Staviti preko belog sloja i vratiti u frižider.



Krema od mlečne čokolade:

150 ml slatke pavlake i 50 ml mleka kratko izmiksati, dodati 150 g mlečne čokolade lagano miksajući. Staviti preko tamne kreme i vratiti u frižider.



Prva glazura:

Prokuvati 150 ml slatke pavlake i njime preliti 150 g izlomljene čokolade za kuvanje (40 % kaka). Ostaviti da se čokolada otopi, izmešati i sačekati da se ohladi do željene gustine. Glazuru staviti preko kreme od mlečne čokolade i vratiti u frižider.



Druga glazura:

Prokuvati 150 ml slatke pavlake i preliti 150 g izlomljene mlečne čokolade. Ostaviti da se čokolada otopi, izmešati i sačekati da se ohladi do željene gustoće. Staviti preko prve glazure i vratiti u frižider.

Ukrasiti po želji, npr. čokoladom i lešnicima, čokoladnim mrvicama, a može se servirati i bez ukrašavanja, da svi slojevi ostanu vidljivi.


Prijatno!

Bezbroj posnih recepata za kolače, torte, slavke kolače i predjelo, možete naći OVDE.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: gurmanluk.recepti

Povezane vesti:


>