Style

Ljubav

Poruka retrogradnog Marsa je veliko strpljenje, paziti na reči, odluke, reakcije...

Neka poruka retrogradnog Marsa je veliko strpljenje, paziti na reči, odluke, reakcije, ali i upijati poruke neba kao zapis vaše duše koja bi u kasnijem periodu mogla napraviti pripremu onog što je naučila.

Poruka retrogradnog Marsa je veliko strpljenje, paziti na reči, odluke, reakcije... Svet Plus




Retrogradni Mars u znaku Blizanaca 30.10.2022 - 12.01.2023. godine.


Samo hrabro i strpljivo - Astro Luna



Retrogradnost planete Mars je redovan ciklus koji se dešava na svakih 25 meseci, traje 80 dana i obuhvata 13 stepeni znaka. Ove godine kroz vazdušni znak Blizance čiji uticaj imamo od 20.08.2022.- do kraja marta 2023. donosi jednu intezivnu, nešto agresivniju verbalnu energiju, ali radoznalost, ali istovremenu površnost za sve što nas interesuje. Možemo biti skloni da aktiviramo snage na pet strana, ali da nam bude veoma teško da se skocentrišemo i odradimo nešto do kraja. 


Ipak, uticaj Marsa u znaku Blizanaca pokreće iz nas neke ideje na kojima možemo kasnije ozbiljnije raditi.

Retrogradni Mars jeste pored Venere redji primer, a može pokrenuti jače misli i želje pre nekih velikih odluka. Njegov uticaj može doneti i sudbinske dogadjaje koji mogu izazivati strahove i bol, a pre svega pojačano nasilje. 


Ovaj retrogradni Mars posebno pokreće destrukciju, loše brzoplete odluke, velike provale besa, ali i sklonost velikim pritiscima i problemima sa okruženjem. Zbog toga je ciklus ili vreme retrogradnosti Marsa takvo da se treba malo primiriti, ne ulaziti u konflikte ili malkice se skloniti u svoj svet. Po pokretanju Marsa u direktno delovanje, možete odredjene odluke i akcije nastaviti.


Da se prisetimo poslednji retrogradni Mars smo imali u znaku Ovna od 9.09.- 13.11.2020. godine, a naredni će biti 2027. od 10.01.- 1.04. od 10. stepena Device do 20 stepena znaka Lava.





Retrogradni Mars je krenuo sa 25 stepena Blizanaca a do 12.01. biće na 8 stepenu istog znaka. S obzirom da u svojoj retrogradnosti se nalazi blizu veoma osetljive zvezde Al Hecka koja donosi nesreće, nasilje i pritiske na polju društvenih, emotivnih odnosa, u komunikaciji, uvrede i podcenjivanja, teže prilagodjavanje na polju medjuljudskih odnosa, u ovom periodu reči mogu mnogo da zabole. 


Nepijateljstvo i uvrede mogu biti povećane u školama, saobraćaju, internetu, kao i u porodičnim odnosima. S obzirom da Mars vlada se..ualnošću može doneti i probleme na tom nivou koji se odražavaju kroz mentalne blokade, strahove.

Pojačana nesigurnost i problem sa odlukama može biti posebno povezan u ovom periodu.Veoma osetljiv period za rizikea sam ciklus ima za ulogu da vam donese lekciju većeg strpljenja prema drugima i veće mudrosti u smislu emotivne komunikacije.



Najznačajniji aspekti retrogradnog Marsa biće:

Inkonjukcija izmedju Marsa i Plutona na snazi od 11.10. - 17.11. – ovaj aspekt posebno pojačava nasilničko ponašanje, seksualne napade, velike pritiske javnosti prema slabijima pa nije neobičan slučaj mladog momka koji je zbog ismejavanja zbog razgovora za posao i ponižavajućeg videa, odlučio da sebi skrati život. 


Inače u poslednje vreme je mnogo slučaja upravo mladih osoba koje se sklone samoubistvu što govori o kolektivnom, indivdualnom bolu, ali poremećajima koji dolaze iz porodice. Ovaj aspekt može ukazivati i na policijski teror, napete demonstracije, atentate i bombaške napade, ali posebno ulice, parkovi, automobili i energija u saobraćaju može biti veoma praćena osetljivim aspektima.


Pre svega ovaj aspekt ukazuje na veoma snažne želje, ali problem sa ostvarenjem ambicija ili emotivnih želja.Velika žurba i stalna dnevna napetost može loše uticati na uspeh ili započinjanje velikih projekata. U povećanju nemilosrdnost i velika sebičnost. Promene i problemi na polju autoriteta su posebno ranjivi u ovom ciklusu.

Jedan od značajnijih aspekata retrogradnog Marsa biće i njegov kvadrat sa retrogradnim Neptunom iz znaka Riba počev od 19.11.- 29.11. koji povećava prevare i manipulacije pa budite veoma oprezni pri kupovini onlina proizvoda posebno lekova ili hrane, jer ovo može biti period trovanja.

Takodje, posebno obratite pažnju koga puštate u svoj dom. 





Izbegavajte davanje novčanih pozajmica ili finansijski rizik.

Ovaj aspekt može povećavati tajne, zabune, nesporazume, jako slabu mentalnu snagu, sklonost zaboravnosti. Posebna preporuka opreznije vožnje u slučaju magle ili loših vremenskih prilika, a posebno u noćnim satima( period od ponoći do 6 ujutru). Posebno povedite računa koje informacije primate jer ovo može biti vreme tračeva ili osećaja da neko želi da vas posvadja sa nekim. Posebno budite oprezni sa poslovnim ponudama koje deluje veličanstveno, da li tu stoji neki skriveni motiv ili nešto sumnjivo. Posebno kroz ponude prema inostranstvu. 


Sa jedne strane ovaj aspekt donosi sklonost idealizaciji, mašti i kreativnosti, sa druge jak fizički umor i nemogućnost u realizaciji većih projekata ili nemogućnosti promeni navika. Opreznost sa porocima, kockom! Ovo je izuzetno psihički osetljiv aspekt koji donosi da alkohol može uzrokovati brojen nesreće i tragedije.

Pokušajte kroz ovaj aspekt da sve pišete, ali izbegavate ljubomorne i paranoične osobe koje bi vas mogle ubedjivati u suprotno! Ovo može biti period velikih razočarenja, ali i očekivanja, iz tog razloga potrebno je da se oslonite na svoj um, znanje i talenat.

28.11. trigon izmedju retrogradnog Marsa i Saturna može doneti obnovu i realizaciju nečeg što ste dugo čekali, ali period kada je potrebno uložiti veliki trud i rad, jer će se to isplatiti. 29.11. opozicija Merkura i retrogradnog Marsa posebno može uticati na velike svadje koje mogu prelaziti u tragedije. Obratite pažnju na moguće povrede, ali posebno ukočenja na polju kičme i ramena. Posebna preporuka ko putuje, da se obrati pažnja na dokumentaciju i šta potpisujete!







Prvi dan decembra opozicija izmedju Venere i retrogradnog Marsa može povećavati strasti i fizičku privlačnost, ali i prevare i velike emotivne sukobe koji se mogu završiti sa naglim prekidom.

8.12 opozicija izmedju retrogradnog Marsa i Sunca posebno podstiče napade na ličnu repuaciju,status, položaj, lične uvrede i gubitak samopouzdanja, kao i veoma jak bes, Na opštem nivou u povećanju mogu biti nasilje i veliki napadi.




 

Viber

Autor: Astrolog: Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>