Style

Ljubav

Nedeljni astro pregled od 24. oktobra do 30. oktobra 2022. godine!

Nedeljni astro pregled od 24. oktobra do 30. oktobra 2022. godine! U novu nedelju ulazimo sa uticajem Meseca  kroz znak Vage, pa će pitanje ljubavi, partnerskih odnosa, timskog rada biti u prvom planu.

Nedeljni astro pregled od 24. oktobra do 30. oktobra 2022. godine! Svet Plus






Ulazimo u poslednju nedelju Oktobra baš uoči ciklusa Eklipsi, a u vreme kada Jupiter se ponovo vraća u znak Riba, i kada Škorpije slave rodjendan. Venera je već juče ušla u znak Škorpiona, pa su pred nama intezivne, duboke emocije, reakcije, ali i vreme borbenije ali emotivnije energije.

U novu nedelju ulazimo sa uticajem Meseca  kroz znak Vage, pa će pitanje ljubavi, partnerskih odnosa, timskog rada biti u prvom planu.


Najinteresatnija najava za ovu nedelju je utorak – vreme Mladog Meseca – delimična Solarna Eklipsa( Pomračenje Sunca) koja će se odigrati na 2 stepenu znaka Škorpije i moćiće da se vidi iz Evrope. Ovo je vreme posebno intezivne, duboke, emocionalne- karmičke povezanosti na ljubavnom planu, ali i provokativne kolektivne energije. Pošto je Škorpija znak smrti, nasilja, ali i znak prezivljavanja i seksa, svakako je upravo takva energija na nebu.

Mesec od 9:20am ulazi u znak Škorpije i sa konjukcijom sa Suncem i Plutonom donosi sa jedne strane jaku fizičku privlačnost, ogromnu snagu čišćenja i ciklus u narednih 6 meseci kada imate mogućnost da promenite svoje prioritete, dok na kolektivnom nivou vreme velikih izazova i prirodnih provokacija.Poznato je da je uvek u vreme Eklipsi postojana mogućnost prirodnih uništenja. Ova Eklipsa posebno nosi Škorpijama ali i Rakovima i Ribama ciklus velike promene, ali može biti veoma tenzičan za fiksne znake( Lav, Bik, Vodolija). Ovo može biti vreme vrlo jake emotivne erupcije, otkrivanja tajni, ali i velikih prekretnica.

Zbog veoma neprijatnih aspekata Meseca 26.10. može dolaziti do velikih kolektivnih ograničenja i neprijatnosti. Velika kašnjenja, nekorektni postupci i osećanje velikog bola mogu se osetiti tog dana.







Sunce često predstavlja presednike drzava, autoritete, ali naš ego, volju, ličnost i potencijale. U kolektivnom smislu Pomračnje Sunca nosi pad, sramotu ili otkrivanje malverzacija. Može dolaziti do velikih problema na polju političkih dogovora i radjanja novog zla. Sa druge strane pošto ove nedelje imamo da univerzum šalje nikad jaču duhovnu energiju, da vera u sebe, Boga, nešto u šta verujete doprinosi pokretanju ciklusa istine od svih kolektivnih malverzacija nastalih od decembra 2019.

27. oktobar.- nosi promenu Meseca kroz znak Strelac i jednu krajnje optimističnu energiju. Ovaj dan je posebno duhovan, sklon jakoj telepatiji, povezanosti, mašti. od 5:36am  Merkur u znaku Vage će biti u trigonu sa planetom Mars pa donosi mnogo bolje samoizražavanje, sklonost brzini u svemu, ali snalažljivosti i lakšem socijalnom prilagodjavanju. Odlične pregovoračke i matematičke sposobnosti, ali sklonost da završite nešto što je jako bitna odluka za vas, može vas učiniti ponosnim. Zanimljive ponude, ali i jak šarm, veliki pozitivni izazovi, sklonost konkretizaciji i ne čekanju za Sutra može biti interesatno.

Ipak ovog dana imamo i kvadrat izmedju planete Merkur i planete Pluton – koja može izazivati destrukciju, bes, ljubomoru, sklonost kontrolisanju i ljubomorisanju, špijunaži( koja je inače cele nedelje na snazi), pojačane rasprave ili crtu osvetoljubivosti.

Treba se držati svog otvorenog uma, vere u sebe, i što je najvažnije ne skretati sa svog puta, u suprotnom možete imati osećaj poniženja ili sklonosti da pokvarite utisak. Ne obraćajte pažnju na one koji vas ne vole!







Druga veoma značajna promena ove nedelje je svakako vraćanja Jupitera koji je još uvek u retrogradnom hodu kroz poslednji stepen znaka Riba od 28.10. od 7:12am. Ovo može biti vreme duhovne, unutrašnje, plodne, kreativne energije i mnogo mirnijeg toka u odnosu na ambicije. Jupiter će svoj poslednji ciklus kroz znak Riba imati do 20.12. ove godine, kada nas može povezati sa našom psihom, ali nam pokrenuti unutrašnje sjajne potencijale.

29. oktobar i Merkur, uz Sunce i Veneru prelazi u znak Škorpion do 17.11. od 21:22 i pred nama je jedna mentalno tajanstvenija energija, kada ćemo pratiti svoja osećanja i prenositi ih na emocionalnom nivou. U povećanju teorije zavere, osvetoljubivost, isključivost, a opet i jedna mentalno duboka energija koja donosi vreme nekog mentalnog oslobadjanja. Ako niste mogli dobiti odgovore dugo vremena za neka pitanja koja vas muče, sada je vreme.

Mesec od 15:23 menja znak i prelazi u znak Jarac podsećajući nas na odgovornost i da je vreme da se uozbiljimo, ali podsećajući na vremenske prilike kao pripremu pred zimu.  Merkur će imati inkonjukciju sa planetom Jupiterom i savet je da štedite svoje ideje, da ne preterujete sa mentalnim trošenjem, i da izbegavate neodlučnost, jer pitanje samopouzdanja, vere u sebe, svoje ideje i poruke univerzuma da ono što osećate – stavite na papir biće od izuzetnog značaja. Ali da Merkur u Škorpiji pravi zavrzlame, to da ( povećanje ogovaranja, nameštanja, netaktičnih izjava i sl).


I treća promena ove nedelje je svakako vraćanje planete Mars retrogradno od 30.10. od 14:27. Mars će biti u retrogradnom hodu do sredine januara sledeće godine, a može posebno povećavati greške na polju saobraćaja, trgovine, komunikacije, veće nesporazume, ali i sukobe i puno medijskih špekulacija. Ova nedelja inače otvara mnogo tajni, mnogo kolektivnih skrivenih stvari od običnog sveta i pojačanje agresivnosti na ranjivim područjima. Mars kreće retrogradno sa 25 stepena Blizanaca na fiksnoj zvezdi Al Hecka koja posebno podstiče nasilje, povećanje seksualnih prestupa, i opasnost od nesreća. U povećanju posebni problemi na polju Usa, Italije, Belgije, kao i na području ratnih uslova.






U poveaćanju pokretanja starih političkih problema i velikih pretnji i pritisaka.

Poslednji dan ovog meseca zavrsavamo sa energijom da imamo mogućnost da završimo puno toga što je stajalo, ali sa energijom neke nagle lične promene nastale usled Solarne Eklipse i promenom Meseca kroz znak Vodolije od 16:44.


Sa verom, želim vam dobar početak nove nedelje – vaša Astro Luna

Viber

Autor: Astrolog: Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>