Region

Svet

Novinarka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini!

Novinarka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini! Gorica je rođena 15. 5. 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju.

Novinarka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini! Screenshoot/Instagram





Godine 1982. godine Gorica Nešović počinje da radi kao stalni saradnik i redaktor u omladinskom programu Ritam srca, koji se emitovao na Studiju B. Radi kao voditelj Radija Studio B do 1989. godine kada sa još nekoliko kolega osniva Radio B92.

Posle nekoliko godina provedenih na B92 vraća se u Studio B, gde počinje emitovanje TV programa, zatim radi kao urednik na Radiju City, a potom na B92 provodi još deset godina. Naredne četiri godine uređuje i vodi emisiju Buđenje u sklopu jutarnjeg programa na Radio Beogradu.

Tokom angažmana na radiju povremeno je radila i na televiziji. Vodila je razne emisije na Trećem kanalu, a na televiziji Studio B zabavno-muzičke emisije Videodrom i Neosvest.







Od juna 2014. godine sa Draganom Ilićem vodila je najslušaniji jutarnji program Buđenje na Radiju S2.

Gorica Nešović je napisala i tri romana – „Priči nikad kraja“ sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, „Kuvarica“ i „Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš“.

Kako navodi, „majka je pubertetlije, deset godina razvedena, ali se mnogo lepo slaže sa bivšim mužem“.

Vratila se na Studio B, pa kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/danas

Povezane vesti:


>