Region

Svet

Region

Serija Branilac sezona 2: Vanvremenske priče o ljudskim sudbinama! (VIDEO)

Serija "Branilac" sezona 2 počinje sa emitovanjem na RTS-u 4. oktobra. Vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i profesiji koja se temelji na zakletvi da brani ne delo koje je počinjeno, već čoveka koji je vrlo često unapred osuđen od javnosti.

Serija Branilac sezona 2: Vanvremenske priče o ljudskim sudbinama! (VIDEO) Screenshoot/youtube
TV serija “Branilac” rađena je prema istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca “Velike advokatske odbrane”, advokata Filote File “Branio sam na smrt osuđene”, kao i po originalnim predmetima advokata Veljka Guberine i advokata Tome File.


Ovaj serijal, na filmski uzbudljiv način, elementima drame i trilera, obrađuje ozbiljna životna, pravna i filozofska pitanja koja su aktuelna i dan danas.

To su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i profesiji koja se temelji na zakletvi da brani ne delo koje je počinjeno, već čoveka koji je vrlo često unapred osuđen od javnosti.

Druga sezona TV serije „Branilac“ vodi nas dalje u prošlost, u nove životne drame aktera tadašnjih velikih sudskih procesa. Teme i motivi zločina su stari poznanici priča iz sudnice: novac, ljubomora, povređen ponos, čaršijske priče, osudе, ceo spektar ljudskih slabosti. A uzroci su nešto mnogo više i tu počinje posebnost svakog od ovih slučajeva.
Iz epizode u epizodu razotkrivamo anatomiju svakog zločina. To su priče o običnim ljudima koje smo mogli da poznajemo, jedni od nas koji se slome, izgube tlo pod nogama i učine nezamislivo. I niko ne zna šta je za koga crta koja se ne prelazi. Jedan trenutak, jedan događaj koji prebriše čitav život. A ono što od njega ostane, preuzimaju Branioci.

Saznajemo i o opasnostima i rizicima ove naoko udobne profesije u trenucima kada se javnost obruši na njih i povuče znak jednakosti između branioca i njegovog branjenika. Otkrivamo ulogu branioca u situacijama kada počinioci u magnovenju i izmenjenom stanju svesti nakon zločina ne traže nikakvu odbranu niti samilost za sebe i neočekivane ljudske interakcije u ovim zamršenim procesima.

Upoznajemo svet koji je dalek i okrutan i nema ništa zajedničko sa našim normalnim životima, do trenutka kad prepoznamo komšiju, rođaka, kolegu u nekoj od ovih surovih priča koje su nekad bile kao naše-obične, normalne, pomalo nalik jedna drugoj, sve do kobnog trenutka…Kroz istragu i odbranu u toku sudskog procesa, odmotava se klupko ljudskih sudbina.

Imena likova kao i lokacije samih događaja su izmenjeni radi dramatizacije, ali slučajevi, sudski procesi, branioci i motivi zločina prikazani su autentično.

Pored advokata Veljka Guberine i Filote File u ovoj sezoni upoznaćemo se sa još nekim velikanima jugoslovenske advokature, poput Jovana Barovića i Milana Vujina.

U novoj sezoni donosimo priče iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije, samim tim se pored domaćih glumaca pojavljuje i veliki broj glumaca iz regiona.

U ulogama advokata:
Veljko Guberina – Nenad Jezdić,
Filota Fila –Tihomir Stanić,
Jovan Barović – Aleksandar Đurica,
Milan Vujin - Strahinja Blažić,
Toma Fila – Đorđe MarkovićOstale uloge: Srđan Grahovac, Toni Mihajlovski, Milivoje Mišo Obradović, Marko Grabež, Boris Šavija, Bojan Žirović, Milena Predić, Pavle Mensur, Slaven Došlo, Nevena Nerandžić, Ivana Zečević, Vučić Perović, Sara Sandeva, Aleksandar Ristoski, Nebojša Milovanović, Ljubiša Savanović, Amar Ćorović, Nikola Rakočević, Marko Vasiljević, Aleksandar Stojković, Željko Erkić, Kristina Obradović, Branko Ilić, Jelena Simić, Andrej Šepetkovski, Tanja Pjevac, Nedim Nedimović, Aleksandar Dimitrijević..

Kreator seije: Jelena Svetličić
Scenario: Vladimir Mančić, Sanja Savić i Biljana Maksić
Direktor fotografije: Gojko Despotović
Montaža: Vladimir Radovanović
Režija: Gojko Despotović
Producent: Radio-televizija Srbije
Izvršna produkcija UP&UP

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>