Style

Ljubav

Retrogradni hod Merkura berićetno i sretno ako ste Bik, Lav, Škorpija i Vodolija!

Retrogradni hod Merkura, berićetno i sretno ako ste Bik, Lav, Škorpija i Vodolija! Maksimalno iskoristite prvu trećinu meseca da završite važne poslove, jer Merkur kreće u retrogradan hod 9. septembra.

Retrogradni hod Merkura berićetno i sretno ako ste Bik, Lav, Škorpija i Vodolija! Svet Plus

Merkur će usporiti mnoge stvari, izazivajući brojne potencijalne probleme u svemu – od pogrešnog zakazivanja sastanaka do zbunjujućih razgovora sa vašim najmilijima.


Ovo su znaci kojima će septembarski retrogradni Merkur doneti povoljan preokret i neke lepa dešavanja.Bik
Ovo leto je za vas bilo puno velikih promena. Nepredvidivi Uran obasjava vaš znak energičnim Marsom, stvarajući snažne iskre u odnosima i izazivajući sve vrste neočekivanih obrta, karakterističnih za Severni čvor sudbine.

Imajući to na umu, sporiji tempo ovog retrogradnog Merkura je za vas više nego dobrodošao odmor od haosa.

Smanjite broj dnevnih obaveza tokom ovog perioda, jer postoji velika šansa da dođe do pogrešne komunikacije ili zabune sa vremenom.

Umesto toga, odvojite malo više vremena da pregledate svoj trenutni raspored i učinite ga prilagodljivijim promenama koje su se nedavno dogodile u vašem životu.

Ponekad malo manje produktivnosti može doprineti mnogo više, posebno ako punite baterije za sledeći veliki korak.


Lav
Leto je vaša sezona i uskoro će se završiti — tako da vam ova retrogradnost daje priliku da razmislite o svojim nedavnim odlukama, sagledate svoje finansije i sagledate svoj društveni život.

Prve dve nedelje retrogradni Merkur pogodiće vaš sektor komunikacije, pa ćete lako reći nešto što ne mislite ili pogrešno protumačiti reči drugih ljudi.

Međutim, ovaj period vam takođe nudi priliku da izgladite neke odnose, rešite konflikte do kojih je došlo u proteklom periodu ili možda sretnete prijatelje iz prošlosti koje niste videli neko vreme.

Iskoristite ovaj sporiji tempo da malo smanjite broj obaveza i uravnotežite svoj bankovni račun dok prelazite u novo poglavlje života.

Škorpija
Većina predstojećeg retrogradnog Merkura odvija se u vašem tihom i usamljenom 12. polju, tako da efekti mogu biti malo blaži nego inače.

Ovo bi mogao biti posebno introspektivan i mističan period za vas, pa ćete se tako tokom njega možda vratiti nekim davnim željama i snovima.

Definitivno će vam trebati više vremena i prostora da se povežete sa sobom, a ako radite na duhovnim idejama, sada je vreme za prosvetljenje i isceljenje.

Iskoristite ovaj period da očistite nered iz svoje podsvesti pre nego što vas jesenji kosmički događaji uvedu u novu fazu života.

Vodolija
Retrogradni Merkur će prilično velikodušno uticati na vaš znak jer će biti puno povoljnih izgleda za putovanja, novi posao ili razvoj karijere.

Ipak, uskoro ćete shvatiti da vam ovaj period donosi priliku i da razjasnite svoj sistem vrednosti i promenite svoju trenutnu paradigmu.

Umesto da se držite starih dogmi ili etiketa samo zato što su vam nekada odgovarale, iskoristite ovu energiju da preispitate svoje vrednosti i procenite da li su one i dalje u skladu sa onim što ste danas.

Ovaj retrogradni period bi takođe mogao da izazove obnovljeno interesovanje za neke prethodne istraživačke teme ili želje iz vaše prošlosti.

Samo zato što niste postigli određeni cilj ili sledili određeni san ne znači da je prekasno da se to sada ostvari. Ako je strast i dalje prisutna, nemojte se plašiti da počnete iznova.
Ovan, Devica, Vaga i Jarac osetiće najjači udar retrogradnog Merkura, životi će im biti pomereni iz temelja!


Ne postoji planeta sa većom reputacijom u sferi retrogradnog od Merkura. Sledeći retrogradni Merkur počinje 9. septembra i traje do 2. oktobra i traži od nas da preispitamo svoju putanju i razjasnimo svoje odluke.

Iako će svi verovatno osetiti posledice na neki način, horoskopski znaci na koje je najviše uticao retrogradni Merkur u septembru 2022. čekaju neke intenzivnije prepreke.


Ovan
Ovaj retrogradni Merkur provodi većinu svog vremena u vašoj kući partnerstva što znači da ćete verovatno naići na neke prepreke u vezi ili na zbunjujuće probleme u komunikaciji sa svojim najbližim prijateljima. Stara neslaganja sa partnerom mogu se iznenada ponovo pojaviti i zahtevati dalju diskusiju, ili bi se prošli ljubavnici mogli vratiti na vaš radar, donoseći priliku za ponovno povezivanje ili zatvaranje.

Budite posebno oprezni u donošenju impulsivnih odluka ili preteranoj reakciji na retrogradne nezgode oko 18. septembra, jer je to vrhunac Merkurovog suprotstavljanja ekspanzivnoj planeti Jupiteru u vašem znaku. Iako Jupiter često donosi optimizam i sreću, ovaj napeti aspekt bi mogao da pojača efekte retrogradnosti i učini da nesporazumi izgledaju mnogo veći nego što jesu.

Devica
Bićemo usred sezone Device kada ova retrogradnost počne, tako da ćete kao neko rođen u znaku kosmičke devojke, garantovano osetiti astrološki intenzitet. Posebno kada se vaša vladajuća planeta Merkur vrati u vaš znak 23. septembra.


Prva polovina Merkurovog mesečevog hoda pogodiće finansijski aspekt što bi moglo da izazove odliv novca ili čak uludo ulaganje u nešto što je jednostavno „prodavanje magle“. Budite oprezni u pogledu toga kako trošite svoj novac, jer ćete možda otkriti da investicije koje sada gledate imaju neke nepoželjne skrivene veze.

Pored toga, dinamika odnosa i pitanje samopoštovanja mogu doći na razmatranje oko 26. septembra, kada se Merkur sretne sa ljubavnom planetom Venerom u vašem znaku. Dajte sebi malo prostora da istražite svoje misli o romantici, identitetu i vašim vrednostima i uverite se da je vaše srce u skladu sa glavom.

Vaga
Većina Merkurovog nadolazećeg okretanja će se desiti u vašem znaku pa se pripremite za ove retrogradne zabune koje treba da vas odvedu do suštine vašeg bića. Bavite se pitanjima samoizražavanja i identiteta, tako da je pravo vreme da razmotrite kako ste se predstavljali i komunicirali sa svetom.

Iako stvari mogu biti zbunjujuće, radujte se potencijalnom trenutku jasnoće kada se Merkur sretne sa Suncem u Vagi 23. septembra — na dan kada sezona Vage zvanično počinje. Ovo je svetla tačka u retrogradnom ciklusu, a takođe označava prekretnicu na ovom kosmičkom putovanju koje bi moglo da pomeri vaš fokus dublje ka unutra.

Od ove tačke pa nadalje, možete koristiti retrogradnost da se povežete sa svojom intuicijom. Vaša podsvest trenutno ima mnogo toga da podeli sa vama, čak i ako vam se čini da su poruke zbrkane, zato dajte prednost vremenu u kome možete da sedite sa svojim mislima. Kada se retrogradnost očisti, imaćete bolju predstavu o tome šta vaša duša pokušava da kaže.

Jarac
Profesionalni poduhvati su velika stvar za većinu ljudi, ali ovo posebno važi za hrabri i vredni zemljani znak kao što je Jarac. Ova retrogradnost bi mogla biti izazovna jer većinu svog puta provodi u vašoj moćnoj kući karijere i imidža u javnosti.

Budite oprezni kada su u pitanju potencijalne greške u komunikaciji na poslu i ponovo pročitajte e-poštu i pozivnice za sastanke pre nego što pritisnete „Pošalji“.

Ova retrogradnost vam takođe nudi priliku da kopate u svoj sistem verovanja i ponovo se povežete sa svojim višim težnjama. 27. septembra, i Merkur i Venera orijentisana na vrednosti formiraće harmoničan aspekt trigola sa transformacionom planetom Plutonom u vašem znaku, aktivirajući intenzivan osećaj fokusa i mnogo dubokih misli.

Ovo je sjajan trenutak da zakopate ispod površine prethodno zanemarenih problema.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still/luftika


>