Zdravlje

Ljubav

Kastiljski sapun jedan od najzdravijih! Soda bikarbona glavni sastojak! (RECEPT)

Kastiljski sapun važi za jedan od najzdravijih i najbolji! Soda bikarbona je glavni sastojak, a treba dodati i zobene pahuljice.

 Kastiljski sapun jedan od najzdravijih! Soda bikarbona glavni sastojak! (RECEPT) Svet Plus
Mnogi sodu bikarbonu koriste u svojim domaćinstvima za čišćenje, međutim odlična je i za negu. Poseduje antifugalna i antibakterijska svojstva, a i odličan je saveznik kada je nega kože u pitanju.

Dodir sode bikarbone direktno sa kožom može da iritira, pa je poželjno je da ovaj proizvod uvek na koži primenjuje u kombinaciji sa nečim.

Idealno rešenje jeste sapun koji u sebi sadrži sodu bikarbonu, a možete ovako da ga napravite.

Kastiljski sapun važi za jedan od najzdravijih i najboljih, te će on biti odlična baza za pravljenje sapuna sa sodom.Potrebno:

455 g sode bikarbone

95 ml destilovane vode

5 g ekstrakta zobi

5 g zobenih pahuljica

nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji (opciono).


Priprema:

Naribati kastiljski sapun kako bi se lakše otopio, te ga otopiti na pari. Sodu bikarbonu pomešati sa destilovanom vodom, te je dodati u sapun i sve dobro promešati dok se polako topi. Zatim dodati ekstrat zobi i esencijalno ulje, te sve lepo umešati.

Smesi je potrebno oko 20 minuta da se otopi u konzistenciju sličnu pasti. Potrebno je postepeno promešati smesu, a ukoliko je potrebno može se dodati i malo vode.Kada se dobije smesa slična pasti, premestiti je u silikonski kalup, te na vrh staviti zobene pahuljice. Sapun izvaditi iz kalupa nakon 2-3 dana, te izrezati u željenu veličinu.

Ovaj sapun idealan je izbor kada je nega kože u pitanju, ukloniće sve upalne procese i znatno će očistiti kožu.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>