Ostalo

Sme�no

Kora od banane je odlična za meso, poliranje pribora ali od nje se pravi i sirće!

Kora od banane je odlična za roštiljsko meso, poliranje pribora, za vaše biljke ali od nje se pravi i sirće!

Kora od banane je odlična za meso, poliranje pribora ali od nje se pravi i sirće! Svet Plus
Kora od banane može da se koristi za razne stvari, tako da je ne treba odmah baciti. Bogata je i vitaminima B6 i B12, magnezijumom, kalijumom, vlaknima i proteinima, a evo kako ga možete koristiti za sve.


1. Čaj od kore banane

Čaj od kore banane može da ublaži nadimanje i da vam pomogne da lakše zaspite zbog visokog sadržaja magnezijuma, kalijuma i triptofana. Takođe možete napraviti smuti koristeći celu bananu, zajedno sa korom.


2. Dobra je za biljke

Pored kalijuma, koji je dobar za biljke, kore banane sadrže brojne minerale koji mogu da podstiču rast biljaka. Međutim, neki se ne slažu sa upotrebom kore od banane za biljke, navodeći da slatki miris trule banane privlači komarce.


3. Dobra je za pečenje mesa

Ako vam je meso suvo nakon pečenja na roštilju, kora banane može pomoći da se ovo spreči. Tokom pečenja na meso stavite koru, tako će meso zadržati sok.4. Napravite sirće

Ako pravite sirće od kore banane, treba da znate da to nije brz proces, ali će rezultati svakako biti vredni toga. Uprkos gorkom ukusu kore, sirće od kore banane može imati slatke note. Biće vam potrebno oko kilogram kore od banane i običnog sirćeta, a za pravljenje je potrebno oko dva meseca. Konačan proizvod možete dodati u čaj ili ga koristiti za razne salate.


5. Ispolirajte pribor

Kora banane je odlična za poliranje srebrnog pribora za jelo. Od kore i vode napravite gust krem pa ga namažite po sudovima. Posle toga samo operite pribor i ostavite da se osuši. Zahvaljujući sadržaju kiseline u banani, ovo će odlično očistiti vaš pribor za jelo. Ova metoda se može primeniti i na srebrni nakit.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Krstarica

Povezane vesti:


>