Region

Svet

Željko Samardžić potvrdio da su mu lekari dijagnostikovali bolest!

Željko Samardžić potvrdio da su mu lekari dijagnostikovali bolest! Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. 

Željko Samardžić potvrdio da su mu lekari dijagnostikovali bolest! Screenshoot/Instagram




Pevač i muzičar Željko Samardžić izašao je u javnost i tom prilikom otkrio da mu je otkrivena autoimuna bolest Hašimoto sindrom. Pevač je prošle godine otkrio da redovno uzima terapiju, po preporuci lekara, pa ja objasnio o kakvoj bolesti se radi.


- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to - istakao je za Objektiv Željko. 

- Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - otkrio je pevač.





Da podsetimo, stanje koje je doživeo Samardžić je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Tiroida je zaslužna za proizvođenje hormona značajni za mnoge funkcije u telu. Međutim, osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često je umorna, dobija dosta kilograma, a uočljive su i promene na koži i kosi. 
 

Književnica Vedrana Rudan: Pokušala sam da ubijem oca!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/objektiv

Povezane vesti:


>