Style

Ljubav

Modni stručnjaci tvrde da ovo više nije za vas ako imate 45 plus!

Modni stručnjaci tvrde da ovo više nije za vas ako imate 45 plus, bez obzira na to kako se vi osećate i koliko imate samopouzdanja.

Modni stručnjaci tvrde da ovo više nije za vas ako imate 45 plus! Screenshoot/Instagram






Žene koje imaju više od 45 godina već imaju jasno definisan stil koji im malo ko može promeniti. Mnoge se više ne oblače kao u cvetu mladosti, a ukoliko i ponesu neke slobodnije komade garderobe malo šta ih od komentara može poremetiti. Dame ovih godina znaju jasno ko su i šta su i ne dotiču ih mišljenja okoline. 

Mnoge žene sa 45 godina ćete tako čuti da kažu da imaju veće samopouzdanje sada nego što su ga imale sa 25, dok pojedine tek u 5. deceniji izgledaju najbolje. Ipak, ma koliko izgledale mladalački, negovano ili u formi, postoje neki kodeksi oblačenja koji važe za sve žene koje pređu 45 godinu, a ovo su neki od njih, barem ako je verovati modnim stručnajcima.


1. Životinjski dezen

Dezen divljih životinja, popularnije nazvan leopard dezen, tigrasti ili zebrasti izbegavajte u širokom luku. Kreatori koji potpisuju kreacije ovakvih dezena bi takođe trebalo izbegavati uz napomenu da vi više niste njihova starosna grupa. Ukoliko pak volite životinjske dezene, savet je da provučete neki detalj i uklopite ga recimo uz ostatak garderobe koji će biti jednobojan i sveden.

 
2. Pogrešna veličina

Žena srednjih godina koja nosi preveliku odeću će izgledati kao da ne drži do sebe. Ovo nisu godine kada možete da prošetate vrećastu trenerku ili oversajz haljinu. Jedino što je neumesnije od ovoga je odeća koja je za neki broj manja. Mame koje menjaju garderobu sa ćerkinom svakako nisu uzor na koji treba da se ugledate, pa pri kupovini odustanite od manjeg broja ukoliko model nema u vašoj veličini, ma koliko vam se sviđao.





3. Minić i predubok dekolte

Mini suknja kao odevni komad garderobe kod žena preko 45 godina ni ne bi trebalo da postoji. Mnoge dame znaju da su tokom mladosti imale toliko prilika da nose popularne minjake. Ukoliko smatrate da nikada niste bile zgodne kao sada, pa ste pomislile da je došlo vaših 5 minuta, minić tek sada nije odeća koju želite na sebi pri kraju 5. decenije. Birajte suknje koje su tik ispod kolena radije. Mišljenja za dekolte su sličnog stava. Žene godinama najviše stare u predelu dekoltea, vrata, ruku i kolena. Umereni dekolte je dobrodošao, ali granice bi trebalo negde da postoje.



4. Kombinovanje raznih stilova

Možda svetske zvezde mogu sebi da dopuste da nose štikle uz trenerke ili top majice uz preuske farmerice. Godine koje slede posle 45 nisu neke gde se savetuje drastična kombinacija različitih odevnih stilova. Ostanite dosledne sebi, ali bez drastičnog uklapanja svega i svačega.





5. Previše šminke

Svadbe i proslave su izuzetak, ali i tada je degutantno videti prenapadno našminkanu ženu srednjih godina. Mnoge dame lepotu neće istaći preteranom količinom šminke. Imajte u vidu da vaše lice u 40 nije kao sa 20 i da će se zbog bora i pora velika količina pudera videti. Proizvode za potamljivanje bi trebalo izbegavati u širokom luku, kao i previše vrištećih senki i šljokica. Zemljane nijanse koje će samo uokviriti vašu lepotu i dati joj sjaj su uvek pravi izbor.
 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/srećnarepublika

Povezane vesti:


>