Zdravlje

Ljubav

Vodeni post je ekstremna ali učinkovita dijeta!

Vodeni post je ekstremna ali učinkovita dijeta! Ako ste spremni da poštujete pravila bićete prijatno iznenađeni ali se bez odobrenja lekara ne preporučuje. Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg... 

Vodeni post je ekstremna ali učinkovita dijeta! Svet Plus
Ako nakon mesečeve dijete nastavite sa starim režimom ishrane, kilogrami se brzo vraćaju. Zato ona mora da se sprovodi na tačno određen način, u suprotnom nećete dobiti efekat koji vam treba. Ako ste spremni da poštujete pravila bićete prijatno iznenađeni.

Ceo princip se bazira na pažljivo odabranom planu ishrane i velikim unosom tečnosti. S obzirom na to da Mesec nije konstantan i da se njegove faze menjaju, moramo prilagođavati jelovnik po njima.Dijetu započinjemo na dan mladog meseca uz dosta tečnosti. Kasnije možemo malo i korigovati ishranu. Ova dijeta zahteva upornost i krakater, ali će vam pomoći da pored kilograma skinete brzo vodeni celulit.


Pravila Mesečeve dijete

Mesečeva dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca.

Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj, možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća - naravno bez šećera i aditiva.

Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.

Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg ukoliko poštujete sva pravila. Jednodnevni post je takođe odličan način da se telo detoksifikuje i poboljša imunitet. Jedno od čestih pitanja je da li se sme piti kafa. Ukoliko je i konzumirate, onda je dozvoljena maksimalno jedna dnevno, ali bez šećera i ostalih zaslađivača.

Preporučena je svakodnevna fizička aktivnost, kako bismo sagoreli višak kilograma i eliminisali masti iz organizma. Vodeni post nas oslobađa viška tečnosti i vrši deoksikaciju organizma, pri čemu izbacujemo štetne toksine, ali bez rekreacije i sporta, salo se neće istopiti samo.

Pre početka ove dijete, obavezno se konsultujte sa lekarom. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink.rs

Povezane vesti:


>