Lepota

Ljubav

Seda kosa se može prikriti ali može se i sprečiti da sedi!

Seda kosa se može prikriti bez hemikalija ali može se i sprečiti da sedi i to na sasvim prorodan način! Pogledajte o čemu se radi!

Seda kosa se može prikriti ali može se i sprečiti da sedi! Svet Plus




Seda kosa se može kontrolisati, a u tome mogu da pomognu suplementi, prirodna ulja i određene namirnice.
Postoje mnogi proizvodi koji garantuju da će vaša kosa da odoli sedim vlasima, ali morate da pazite da oni u sebi ne sadrže previše hemikalija, jer mogu da osuše kosu i učine je beživotnom.

Ovo su neki od trikova koje žene koriste.

Kari
Kari ima u sebi antioksidanata i gvožđa, kao i drugih korisnih vitamina i minerala. Studije su otkrile da nedostatak gvožđa može dovesti do preranog posvetljavanja kose, pa je ovo zdrav i siguran način da se uspori proces ranog sedenja.

Kari možete da pomešate sa kokosovim uljem i napravite masku za kosu, koju možete da držite oko sat vremena, pa je isperite mlakom vodom i šamponom.

Suplementi vitamina
Kada primetite da vam kosa sedi, potrebno je da uzimate više vitamina. Istraživanja pokazuju da nizak nivo vitamina B12, B7 (biotina), B9 (folne kiseline) i D3 vitamina može da uzrokuju brže starenje i sedenje kose.
Kada unosite dovoljno ovih vitamina, vaša kosa će biti lepa, zdrava i zadržaće duže boju.





Zdrava ishrana
Slatki krompir, šargarepa, crvena paprika i pečurke samo su neke od namirnica koje mogu da pomognu u sprečavanju preranog sedenja kose. To je zato što imaju visok nivo enzima zvanog katalaza, za šta se pokazalo da štiti pigment.

Veoma je važno kako se hranite, pa stručnjaci savetuju raznovrsnu, izbalansiranu ishranu, koja je puna povrća, voća, žitarica i dobrih masti.

Zeleni čaj
Antioksidansi su važni kada je u pitanju nega kose, jer vas štite od slobodnih radikala od sunčeve svetlosti i zagađenja. Zbog toga pijenje zelenog čaja može pomoći vašem telu da se bori sa znacima starenja. U sebi ima mnogo hranljivih materija, antioksidanata i fitohemikalija.

Savetuje se i da koristite proizvode za kosu koji u sebi sadrže zeleni čaj i da popijete bar jednu šolju čaja u toku dana.

Bademovo ulje
Bademi su prepuni vitamina E i A, oba nutrijenta su važna za očuvanje zdrave, lepe i mlade kose. Redovno masiranje malih količina ovog ulja u vlažnu kosu nakon kupanja može pomoći u zaštiti kose od starenja štiteći je od oksidanata i slobodnih radikala.

Ovo će pomoći da vaša kosa bude jaka i zaštićena od oštećenja, uključujući prerano sedenje.

Crna kafa
Jedan od omiljenih trikova jeste upotreba crne kafe. Kafa može na neko vreme da potamni kosu.

Sa socem od kafe treba da pomešate standardni regenerator koji koristite, i da izmasirate teme sa ovom smesom. Neka smesa odstoji bar sat vremena, a može i duže. Isperite mlakom vodom. Efekat tamnije kose biće postojan nedelju dana.
 

Životne navike se vide na licu! Faktori koji ubrzavaju starenje!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazin novosti

Povezane vesti:


>