Lepota

Ljubav

Bikini zona: Saveti zlata vredni!

Ima li veće muke od održavanja bikini zone tokom leta? Urasle dlake su najveći letnji problem, a ovo su saveti zlata vredni.

Bikini zona: Saveti zlata vredni! Svet Plus
Urasle dlake su najveći letnji problem. Gore su od komaraca i muva zajedno! Pojavljuju se u predelima u kojima uopšte nisu dobrodošle i to kada treba da odemo na bazen ili plažu. Skidanje dlaka sa bikini zone kako bismo otišle na plažu je posebna vrsta frustrirajućeg procesa. Ali, uz vodič kako da svoju bikini zonu pripremite za leto – ne mora da bude.

Uraske dlake su najveći razlog zašto izbegavamo korišćenje brijača, jer ako se brijemo – urasle dlake su gotovo neizbežne. Depilacijom ćemo se postarati da dlake ne urastaju, ali depilacija oduzima mnogo vremena i nekada nismo raspoložene da istrpimo sav taj bol.

Kada je brijanje u pitanju, kako dlake ne bi urastale – potrebno je da naučimo kako pravilno da ih uklanjamo, jer postoji nekoliko tehnika koje možemo da koristimo. Ali, ono što je prvenstveno potrebno da utvrdimo je – šta je, tačno, bikini zona?

Bikini zona

Sve devojke drugačije gledaju na bikini zonu. Za pojedine je to samo predeo van bikinija, a za druge ono što je njime prekriveno. Bikini zona je, u suštini, predeo po kom se stvaraju stidne dlačice. Dlačice u ovom predelu se uklanjaju iz ličnih razloga, ukoliko vam smetaju. Ako je to slučaj, onda ih možete depilirati ili obrijati, kako god vam je lakše.

Ukoliko se odlučite za to da koristite brijač, nema razloga da brinete da li koristite pravu metodu, jer – kada naučite kako da brijete dlačice svoje intimne zone – nećete imati nikakvih problema.


Čega treba da se pridržavate ako brijete bikini zonu?

Prva stvar – da koristite oštar brijač. Posekotine, iritacija i urasle dlake su proizvod korišćenja tupih brijača koji ne mogu da odrade posao kako treba. Sigurno se pitate kako druge žene na plaži nemaju iritaciju u predelu bikini zone. Pa, to je zato što pre brijanja uvek otvore novi brijač, sa nekoliko žileta, i koriste ga samo jednom ili ga čuvaju sa strane i povremeno čiste i dezinfikuju.

Čist brijač je imperativ u uklanjanju dlaka u bikini zoni. Čak i ako imate brijače koji su za višenamensku upotrebu – njih je potrebno lepo očistiti nakon brijanja, i pre nego što započnete sledeće – stavite brijač pod mlaz vode, kako biste sprali sa njega sve što je, možda, prošli put ostalo.

Pre nego što uopšte otpočnete brijanje – potrebno je da pripremite kožu. To ćete učiniti dobro eksfolijacijom koristeći eksfolijante za kožu koje možete da nađete u drogerijama. Bitno je da sa predela bikini zone uklonite mrtve ćelije kože. Nakon uklanjaja mrtvih ćelija vaša koža će biti spremna da je obrijete, jer se ništa neće kačiti za brijač.Obavezno nanesite kremu za brijanje. Sada možete da pronađete i one koje su namenjene ženama, ali, iskreno, one koje su namenjene muškarcima mnogo bolje rade posao jer ih oni, ipak, koriste za lice. Tako da – krema za brijanje odmah posle eksfolijacije.

Dlačice brijete u pravcu u kome one rastu, nikako u suprotnom. Dlake u ovom predelu su gušće i jače, zbog čega ih uklanjanje u suprotnom pravcu može iritirati i možete se poseći. Ako dlačice koje rastu u predelu bikini zone uklanjate u suprotnom pravcu – urasle dlake će biti neizbežne.

Nakon što obrijete svoju bikini zonu – nanesite losion za posle brijanja. Sa losionom je ista stvar kao i sa penom – slobodno koristite one koji su namenjeni muškarcima, jer su nežniji.Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/wannabemagazine.com

Povezane vesti:


>