Region

Svet

Miroslav Ilić veruje da njegov nastup u Hrvatskoj neće biti otkazan!

Miroslav Ilić veruje da njegov nastup u Hrvatskoj neće biti otkazan! Evo zašto žele da mu zabrane nastup!

Miroslav Ilić veruje da njegov nastup u Hrvatskoj neće biti otkazan! Screenshoot/Instagram
Miroslav Ilić ima zakazan koncert u Velikoj Gorici u Hrvatskoj, koji je izazvao buru u tamošnjoj javnosti.

Naime, Hrvatima smeta to što je Ilić 2015. godine na "Kupusijadi" u rodnim Mrčajevcima izveo numeru u kojoj se veliča četnički vojvoda, pa traže da mu se zabrani da peva u ovoj zemlji.

Članovi proustaške Hrvatske stranke prava (HSP) izdali su saopštenje u kom generala Dražu nazivaju zločincem i zahtevaju od gradskih vlasti da otkažu koncert Slavuja iz Mrčajevaca.


"Hrvatska stranka prava zgrožena je činjenicom da je u našoj Velikoj Gorici najavljen i od gradskih vlasti odobren koncert Miroslava Ilića, srpskog folk pevača, koji je javno i besramno pevao hvalospeve zloglasnom četničkom vojvodi Draži Mihailoviću. Ne želimo da ulazimo u rasprave o umetničkom dostignuću njegovog muzičkog opusa i broju poklonika kojih možda ima u našem kraju, jer je to u ovom slučaju potpuno nebitno, nego želimo da uperimo prstom u profil osobe Miroslava Ilića.


On se razotkrio ne tako davne 2015. godine, kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihailovića, što je ostalo trajno zabeleženo na video-snimcima i dostupno je na internetu", navodi se između ostalog u saopštenju HSP Velika Gorica.

S druge strane, Miroslav veruje da njegov nastup neće biti otkazan.

Nisam ništa čuo o tome, pa ne mogu da komentarišem. Koncert će najverovatnije biti održan - rekao je kratko pevač.

Podsetimo, Miroslav Ilić organizuje grandiozan solistički koncert povodom 50 godina uspešne karijere koji će se održati 10. decembra 2022. godine u Štark Areni od 20 sati.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Informer

Povezane vesti:


>