Zdravlje

Ljubav

Cimet topi salo na stomaku ali samo na ovaj način!

Cimet topi salo na stomaku ali samo na ovaj način! Mora se upotrebljavati svakodnevno. Deluje povoljno na sistem organa za varenje - reguliše probavu i smanjuje nadutost, što su česti problemi tokom mršavljenja.

Cimet topi salo na stomaku ali samo na ovaj način! Svet Plus
Svakodnevna upotreba cimeta može da doprinese stabilizaciji nivoa šećera u krvi, ubrza metabolizam, produži osećaj sitosti i tako utiče na smanjenje kilograma. Deluje povoljno na sistem organa za varenje - reguliše probavu i smanjuje nadutost, što su česti problemi tokom mršavljenja.


Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, predstavljeno je početkom 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti. Naučnici su tokom 12 nedelja pacovima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi provedeni na pacovima pre i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su oni nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa u telu nego pre.


Takođe, smanjila im se ukupna kilaža i opseg u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.

Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumevanje nove građe, piše Dejli mejl.

Prema istraživanju sprovedenom u Medicinskom centru Univerziteta Raš u Čikagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i protoku informacija. U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.Cimet je pun antioksidansima, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može da spreči razne upale.U jednom istraživanju sprovedenom 2010. je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobijanje prekomerne težine za čak 23 odsto.

NAPOMENA: Koristite Cejlonski cimet! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ženablic

Povezane vesti:


>