Svet

Region

Preminuo glumac Rej Liota!

Američki glumac Rej Liota preminuo je u 67. godini u to u snu, u Dominikanskoj Republici, gde je snimao film Dangerous Waters -Opasne vode.

Preminuo glumac Rej Liota! Screenshoot/Instagram
Liota je preminuo u snu u Dominikanskoj Republici, gde je snimao film Dangerous Waters (Opasne vode), naveo je njegov agent.

Proboj u glumačkoj karijeri napravio je ulogom mafijaša Henrija Hila u filmu iz 1990. godine Goodfellas (Dobri momci) reditelja Martina Skorsezea.

Glumio je sa Robertom de Nirom i Džoom Pešijem filmu koji se naširoko smatra jednim od najboljih filmova 20. veka.

Film je osvojio jednog Oskara, a bio je nominovan u još pet kategorija.

Značajne uloge ostvario je u filmovima Bračna priča, Mafijaški sveci Njuarka, Polje snova, Zemlja policajaca, Beli prah…

Žal zbog uloge Betmena

Glumac rođen u Nju Džersiju rekao je 2016. da je zažalio što je odbio priliku da ide na audiciju za film Betmen, reditelja Tima Bartona.

„Tim Barton se spremao da snima Betmena i bio je zainteresovan da ga ja igram jer je želeo da glavni lik bude nervozan i stvaran.

„Pomislio sam: ‘Betmen? To je glupost’, iako je Barton upravo snimio jedan od mojih omiljenih filmova svih vremena, Beetlejuice. Dakle, da, žao mi je što nisam išao na audiciju za Betmena.“


Liota je igrao advokata Džeja Marotu u hvaljenom filmu Bračna priča iz 2019. godine, u kojem su glumili Adam Drajver i Skarlet Johanson kao par čija se veza raspadala.

Lora Dern je osvojila Oskara za najbolju sporednu glumicu za ulogu advokatice u tom filmu.

U braku sa bivšom suprugom Mišel Grejs dobio je ćerku Karsen.

Bio je veren sa Džejsi Nitolo. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/danas

Povezane vesti:


>