Lepota

Ljubav

Lovorov list za brži rast kose, za sjaj i protiv peruti! (RECEPT)

Tretirajte kosu ovom smesom pre pranja za fantastične rezultate! Lovorov list za brži rast kose, za sjaj i protiv peruti!

Lovorov list za brži rast kose, za sjaj i protiv peruti! (RECEPT) Svet Plus
Lovorov list daje posebnu aromu mnogim jelima. Osim toga, zastupljen je i u farmaceutskoj industriji, posebno pomaže kod kašlja.


Osim što je vrlo bogat antioksidantima, lovor deluje i antiseptično i antibakterijski, a koristi se i protiv gljivica. Sve češće se koristi u kozmetičkoj industriji, jer može da umiri upaljenu kožu, dobro deluje i protiv peruti, kao i gubitka kose - preporučuje se čak i za manje ogrebotine na koži, a fantastično je i za neutralizaciju neprijatnih mirisa. Ova biljka sadrži esencijalna ulja, polifenole, vitamin A, vitamin C, natrijum, gvožđe, magnezijum, antioksidanse..


Posebno će vam pomoći u borbi protiv peruti, obezbediti svilenkast sjaj i brži rast kose. Da biste kosi obezbedili potpun tretman pomešajte kokosovo ulje sa lovorom.


Potrebno:

5 liski lovora
kašičica kokosovog ulja
500 ml vode


Priprema:
  • Listove lovora i kokosovo ulje stavite u vodu, a potom tu smesu ostavite na ringli dok ne proključa. Potom ostavite još 5 minuta na ringli.
  • Ostavite da se ohladi, a potom sipajte u bočicu sa raspršivačem.
  • Pre pranja, nanesite na kosu i dobro utrljajte.
  • Ostavite da deluje 15-20 minuta, a potom se vratite uobičajenom načinu pranja kose.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazin novosti


>