Svet

Region

Ispovest žene koju je sekta vrbovala da bude žena Toma Kruza!

Ispovest žene koju je sekta vrbovala da bude žena Toma Kruza! Moj savet svakom potencijalnom sagovorniku Toma Kruza je da treba da budete svesni nikada nisu iskreni, da imaju skrivenu svrhu, pozvaće vas da uđete, ali žele nešto od vas. 

Ispovest žene koju je sekta vrbovala da bude žena Toma Kruza! Screenshoot/Twitter
Bivša sajentološkinja Anet Iren Džohansen otkrila je da je, dok je bila član ove crkve, bila na audiciji za životnu ulogu: za suprugu Toma Kruza.


Anet, koja danas ima 45 godina, rodom je iz Norveške, a živela je u Kopenhagenu kada su proveravali da li je dovoljno dobra da bude izabranica najveće zvezde sajentologije, holivudskog glumca Toma Kruza.

Anet je jednom prilikom priznala da su je zamolili da snimi video kada je imala 27 godina. Potom je shvatila da je to zapravo bio test za izbor za buduću gospođu Kruz. Anet je za Dejli Mejl objasnila da je tim iz Golden Era Productions — najsavremenijeg medijskog studija sajentologije – specijalno doleteo iz Holivuda da snimi njenu audiciju.


„Nikad mi nije rečeno šta je pravi razlog“, rekla je Anet za Dejli mejl.

Anet, koja je studirala za veterinara, ali je odsutala od svega da bi se pridružila Sajentološkoj crkvi, mislila je da je čudno što se frizeri i šminkeri toliko muče oko nje tokom snimanja.

Nisu hteli da izgledam prirodno, ali zaustavila sam ih kada su počeli da preteruju sa šminkom. Rekala sam da je to dovoljno, želela sam da ličim na sebe, a ne na nekog drugog - rekla je Anet, pa dodala: .

Kad Sajentološka organizacija dobije naređenje, oni to moraju i da izvrše. Na njih je vršen pritisak da izgledam savršeno. Bila sam malo šokirana, pokušavali su da me promene.

A kada su kamere konačno počele da se snimaju, reditelj je zamolio Anet da opiše svoju porodicu, svoje obrazovanje i da priča o svojim dostignućima kao sajentologa.

Odgovarala sam najbolje što sam mogla, ali bilo mi je malo neprijatno. Ispričala sam im o svim kursevima crkve koje sam pohađala, samo sam htela da pokažem koliko sam posvećena - rekla je ona za Dejli mejl.

Nije znala pritom ni zašto sve to govori ni kome, ali dobila je instrukcije da ne sme ni da pisne o onome što se desilo. Nedelju dana kasnije, dobila je telefonski poziv od Grega Vilhira, bliskog Tomu Kruzu. Greg je video snimak i imao je nekoliko pitanja za nju u vezi sa „projektom“ na kojem je radio — projekat je verovatno trebalo da bude nalaženje Tomove sledeće drage koju će odobriti crkva.

Njegovo ispitivanje je brzo postalo neprijatno. Pitao me je da li sam u prošlosti bila se..ualno devijantna, da li sam ikad imala homo....ualna iskustva, da li sam perverzna, da li volim s..s u troje. Hteo je da se uveri da je moj se...ualni dosije čist. Nisam se usudila da mu uzvratim pitanjem jer je bio veoma strog - objasnila je ona.

Onda je usledilo zatišje, sve do par godina kasnije kada je videla intervju sa režiserom i bivšim sajentologom Polom Hagisom, koji je priznao da je nekoliko žena u prošlosti bilo na audiciji za ulogu supruge Toma Kruza. Tada joj je sve bilo jasno.

Počeo je da izlazi sa Kejti Holms u aprilu, pa su možda želeli rezervni plan ako stvari ne budu išle. To je imalo smisla. Oni ništa ne prepuštaju slučaju kada je u pitanju Tom Kruz - rekla je ona.

Inače, Anet je za 10 godina Sajentološkoj crkvi ostavila 150.000 dolara. Od toga je 40.000 dolara njenog novca otišlo na „spasavanje dece od psihijatrije“, što sajentologija smatra glavnim neprijateljem, kaže ona.Sada Anet studira farmaciju i obučava one koji su uvučeni u neku nasilnu vezu.

Moj savet svakom potencijalnom sagovorniku Toma Kruza je da treba da budete svesni nikada nisu iskreni, da imaju skrivenu svrhu, pozvaće vas da uđete, ali žele nešto od vas. Biće vam rečeno da radite poseban posao. Oni će tvrditi da mogu da vas povežu ili izdignu na viši nivo, ali to je za njihove svrhe. Uzeli su sav moj novac. Obećali su da ću imati divnu karijeru. Ali oni kriju ono što rade, kriju se iza savršene fasade. Ako vas produkcijska kuća pozove za video-obuku, budite na oprezu. 

Ako vam daju komplimente, kažu da ste veoma važna osoba, znajte da žele da vas iskoriste. Nikada nećete znati da je to audicija za Toma Kruza, mislićete da je to nagrada za posvećenost. U sajentologiji se manipulacija dešava postepeno tokom godina. Nije da se ljudi tuku da uđu u ovaj kult i zatim srećni zalaze dublje. Mnogo je podmuklije - zaključila je Anet.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil

Povezane vesti:


>