Region

Svet

Igor Starović preminuo posle kraće bolesti!

Frontmen popularne grupe "Divlji kesten" Igor Starović preminuo posle kraće bolesti u 56. godini. Igor je proveo 10 godina u bendu „Divlji kesten“ gde je bio pevač, kompozitor i aranžer i njegova karijera je bila kompletno obeležena ovom muzičkom grupom. 

Igor Starović preminuo posle kraće bolesti! Screenshoot/Instagram




Muzičaru je pukla aorta, a borba za njegov život trajala je pet dana. U jednom trenutku Igor se osetio bolje, ali je kasnije ipak preminuo.

Usled komplikacije bolesti pluća, Igor Starović je pre mesec dana bio u banji na lečenju.


Igor Starović je bio najpoznatiji kao pevač popularne grupe Divlji kesten koja je imala jedan od najupečatljivijih uzleta na estradi. Njegova karijera i uspesi se svakako poistovećuju sa onima od grupe Divlji kesten jer je u grupi proveo 10 godina. Bio je jedan od najpoželjnijih muškaraca, pisao je hitove koji se i danas sviraju. Takođe je bio učesnik „Farme“ iz koje je izašao zbog zdravstvenih problema.


Obrazovanje

Što se tiče Igorovog obrazovanja poznato je da ima diplomu iz arheologije koju je stekao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Uz muziku i arheologiju njegova velika ljubav je košarka.

Privatni život

Igor je rođen 1.11. Bio je u dugoj vezi s Jelenom Milošević i bili su vereni, međutim nikada nisu ušli u brak. Jelena je takođe bila učesnica Farme kao i Igor te nakon jednog ispada poverila se jednoj od učesnica Farme kako je bila u nasilnoj vezi. Prva asocijacija je bio upravo Igor, međutim te glasine su brzo opovrgnute jer Igor uistinu nikada nije digao ruku na nju. Osim ovoga, malo se zna o privatnom životu nekada poželjnog Igora.

Posao

Igor je proveo 10 godina u bendu „Divlji kesten“ gde je bio pevač, kompozitor i aranžer i njegova karijera je bila kompletno obeležena ovom muzičkom grupom. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah na početku su bili dobro prihvaćeni od strane publike i postali su apsolutni hit. Snimili su ukupno 5 albuma: „Divlji kesten“, „Divlji u srcu“, „Ludi od ljubavi“, „Ni sunca ni kiše“, „Oči u oči“, a 2013 godine je izdata kompilacija „Igor Starović i Divlji Kesten – Zauvek“.

Nakon što se bend formirao napravili su osam ljubavnih pesama, među kojima je bio i hit „Zorane, Zorane“. Snimili su dva spota za „Kristina“ i „Zorane, Zorane“ te su pesme i grupa odmah nakon emitovanja spotova doživeli uspeh. Samo nekoliko meseci od osnivanja Igor i Divlji Kesten su imali niz koncerata i njihov album je beležio visoku prodaju.







Igor je s bendom bio i počasni gost na povratničkoj turneju Lepe Brene i bili su gosti na turneji Dragane Mirković. Iako oni nisu bili istog muzičkog žanra kao i spomenute pevačice, u to vreme je bilo normalno da pop zvezde nastupaju na koncertima gde su se svirali narodnjaci i turbo-folk jer je onda takva vrsta muzike bila forsirana. 1995. napravili su svoju samostalnu turneju. Grupa se raspala 2002. godine i Igor je krenuo sa svojom samostalnom karijerom.

U produkciji BK sound izdaje „Ujed za dušu“ 2004 godine s deset pesama, od kojih se izdvajaju „Hajde na sto“ i „Ako odeš ti“. 2008. godine za City Records izlazi album s najvećim hitovima Divljeg Kestena s četiri nove pesme, a 2013. godine izlazi kolekcija najlepših balada koja je postala zaštitni znak grupe.

Igor je bio učesnik rialiti šou-a „Farma“ iz koje je izašao kad mu je naglo pozlilo.






Najveća dostignuća

Igor je u sklopu benda Divlji kesten osvojio mnoge nagrade. Grupa je imala jedan od najupečatljivijih uzleta u karijeri na ovim prostorima, imali su hiljade koncerata širom sveta. Dobili su čak 5 Oskara popularnosti i Melos estrade. Već iste godine kad su došli na estradu dobijali su nagrade za najbolji bend godine, najveće otkriće godine, najveći hit za pesmu „Zorane, Zorane“ i nastupali su na svim velikim muzičkim festivalima.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir.rs/poznati.info

Povezane vesti:


>