Style

Ljubav

Staklene torbe su postale pravi hit!

Klasične torbe su totalno "passe"m staklene torbe su postale pravi hit! U martu, pevačica Dodža Ket prošetala je crvenim tepihom na dodeli Gremi nagrada, noseći plavu staklenu verziju poznatog modnog brenda Koperni.

Staklene torbe su postale pravi hit! Screenshoot/Instagram




Možda je došlo vreme da se oprostimo od klasičnih torbica, modnog dodatka na koji smo navikle. Staklene torbice su sa pravom zaslužile mesto pod suncem i sada ih redovno viđamo od kada su nas najpoznatije trendseterke upoznale sa ovim aksesoarom.


U martu, pevačica Dodža Ket prošetala je crvenim tepihom na dodeli Gremi nagrada, noseći plavu staklenu verziju poznatog modnog brenda Koperni.

Kasnije se Kim Kardašijan pojavila na “Revolve” festivalu u Kaliforniji, noseći srebrnu metalik verziju, dok je njena sestra Kajli Džener nosila potpuno prozirnu torbicu na premijeri njihove nove porodične serije.







Od kada je nova “It torba” debitovala u martu tokom Kopernijeve revije za jesen 2022. godine i bila viđena na modelima poput Điđi Hadid, poznate ličnosti su prihvatile i uvrstile u svoj stil ovaj stakleni dodatak, prenosi cdm.me.


Tašne su, na kraju krajeva, teoretski namenjene da u njima nosimo sve svoje potrepštine, ali sada je, očigledno, samo važno da budu lepe i upečatljive.

I dok je moda dugo održavala istoriju nepraktičnih odevnih predmeta, ovog puta, jednostavnim eksperimentisanjem sa neobičnim materijalom, Koperni se igra sa našom percepcijom o tome šta sve može biti torba. Od marta, gugl pretrage za pojam “staklene tašne” sve su učestalije.






Popularna tašna je rezultat saradnje između modnog brenda Koperni i studija za staklo Heven, koji je angažovao majstora pravljenja stakla iz Bruklina Džoša Rajfa.

Napravljena od duvanog stakla, umetnici Peter Dupont i Breana Bok koristili su deblji materijal nego što to obično rade kako bi torba bila izdržljiva i jaka, što je od njih zahtevalo da za oblikovanje stakla koriste crevo za vazduh, umesto usta.


Tokom čitavog procesa, umetnici su pokušavali da prevedu praktičnost svojih uobičajenih kreacija od staklenog posuđa, koje uključuju rogate vaze i druge predmete za dom.






Ova torba je funkcionalna, kako kažu kreatori, u nju možete staviti telefon i novčanik. Ali da li je to dovoljno da staklene tašne dobiju etiketu “funkcionalne”? Koliko su praktične sem za izlazak, a možda čak ni za to. Šta ako je ostavite na stolu i neko vam je u gužvi u klubu obori i ona se razbije?

Naravno, o ovim mislima se ne piše mnogo. Poznate ličnosti je kupuju kako bi je nosile i napravile što bolje fotke, baš poput Điđi, Kajli, Dodže Ket i drugih.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>