Region

Svet

Finale takmičenja za Pesmu Evrovizije 2022!

U subotu, 14. maja u 21 čas, na Prvom programu RTS-a u direktnom prenosu iz Torina, gledamo finale 66. takmičenja za Pesmu Evrovizije.

Finale takmičenja za Pesmu Evrovizije 2022! Foto: Promo
Nakon uzbudljivih i upečatljivih nastupa zemalja učesnica u oba polufinala, za prestižnu nagradu trofej Evrovizije, u finalu će se takmičiti 25 izvođača.


Predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta nastupiće pod rednim brojem 24, sa numerom „In corpore sano“, koja će ujedno biti i jedini predstavnik sa prostora bivše Jugoslavije na ovom takmičenju.

Prema propozicijama takmičenja, automatski su se plasirali članovi takozvane „Velike petorke“ Nemačka, Španija, Velika Britanija, Francuska i domaćin Italija. Oni će svoje numere pred publikom u areni „Pala Olimpiko“ izvesti prvi put u celosti u subotu.


U finalu najvećeg svetskog muzičkog spektakla, gledaćemo i slušati ostale predstavnike:  Litvanije, Švajcarske, Ukrajine, Holandije, Moldavije, Portugalije, Islanda, Grčke, Norveške, Jermenije, Belgije, Češke, Azarbejdžana, Srbije, Poljske, Finske, Estonije, Australije, Švedska i Rumunije.

Direktan prenos finala „Pesme Evrovizije“ pratite od 21 čas na RTS1, RTS Svet, Radio Beograd 1 i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>