Ostalo

Sme�no

Novak Đoković Fondacija na Međunarodnom danu sporta organizuje panel Putem šampiona!

Novak Đoković Fondacija na Međunarodnom danu sporta organizuje panel Putem šampiona! Tema predstojećeg panela će se baviti važnošću i primenom sadržaja novog izdanja Priručnika za roditelje mladih sportista, čiji je autor naš priznati stručnjak iz te oblasti, prof. dr Ljubica Bačanac. 

Novak Đoković Fondacija na Međunarodnom danu sporta organizuje panel Putem šampiona! Promo





Novak Đoković Fondacija i ovog proleća, u čast Međunarodnog dana sporta (6. aprila) organizuje panel „Putem šampiona“ posvećen pružanju pomoći roditeljima i trenerima budućih sportista kroz programe edukacije i šire podrške sa ciljem njihovog osnaživanja u ovoj posebno zahtevnoj ulozi. Tema predstojećeg panela će se baviti važnošću i primenom sadržaja novog izdanja Priručnika za roditelje mladih sportista, čiji je autor naš priznati stručnjak iz te oblasti, prof. dr Ljubica Bačanac. 


Ovom prilikom će dr Bačanac održati prigodno predavanje i razgovor sa pozvanim roditeljima i trenerima dece sportista – učesnika radionica programa „Putem šampiona“ – dok bi se prisutnima u istom formatu obratio i drugi zvanični stručni saradnik programa, prof. dr Miljan Grbović. Moderator događaja će biti autorka programa „Putem šampiona“ Ana Jovanović, dok će publika imati mogućnost da govornicima na sceni postavi pitanja i učestvuje u živoj i otvorenoj diskusiji u daljem toku dana.
 
Ovaj događaj će biti prenošen uživo OVDE.


Zvanični partneri programa su Lacoste Fondacija i Uefa Foundation for Children. 


Prethodni panel programa „Putem šampiona“ – organizovan 16. decembra 2021. – čija je tema bila „Uloga i uspostavljanje autoriteta u razvijanju karaktera i discipline kod mladih sportista“ predstavio je izuzetne govornike: najboljeg tenisera sveta i osnivača Fondacije Novaka Đokovića, trofejnog košarkaškog trenera Željka Obradovića i proslavljenu košarkašicu i izvršnu direktorku Olimpijskog komiteta Srbije Sonju Vasić. 






 „Srećni smo što i ove godine, povodom Međunarodnog dana sporta i uoči predstojećeg turnira ATP Serije 250 “Serbia Open” priređujemo uz vrednu podršku naših partnera uvodno izdanje panela „Putem šampiona“ za 2022. godinu – za roditelje, trenere i sve zainteresovane kojima su teme našeg rada od posebne važnosti za njihovu decu i porodice. Posebno bih se zahvalila našim stručnim savetnicima – profesorici Bačanac, autorki ovog dragocenog Priručnika za roditelje i profesoru Grboviću, koji će svoje neizmerno stručno i praktično znanje preneti našoj publici uživo i putem YouTube kanala Novak Đoković Fondacije. Kroz ovakve interaktivne stručne diskusije i ostale programske aktivnosti – „Putem šampiona“ će nastaviti da unapređuje razvoj ekosistema bavljenja sportom od najmlađeg uzrasta, i bude važan podstrek roditeljima u praćenju prvih sportskih koraka kroz igru, na putu sreće, ispunjenosti i uspeha svojih mališana – u Srbiji i širom sveta,“ izjavila je Ana Jovanović, autorka programa „Putem šampiona”. 

Za učešće na narednim radionicama programa „Putem šampiona“ možete se prijaviti OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>