Zdravlje

Ljubav

Zdravo izgubite 10 kilograma! Dijeta sa heljdom! (RECEPT)

Jedini način da zdravo izgubite 10 kilograma za 14 dana! Dijeta sa heljdom je odlična jer nikada ne smeta da budete gledni, a gubićete kilograme.

Zdravo izgubite 10 kilograma! Dijeta sa heljdom! (RECEPT) Svet Plus
Svaka žena mora da zna da je heljda vrlo zdrava i korisna namirnica, koju morate da uključite u svoju ishranu. Odavno je dokazano njeno lekovito dejstvo za brojne zdravstvene tegobe. Budući da poboljšava memoriju, heljdu nazivaju i idealnom hranom za mozak.

Čaj od heljdinog cveta ima lekovito dejstvo na disajne organe i pluća (kašalj, sluz, katar), a mešavina listova i cvetova heljde leči aterosklerozu krvnih sudova.

Heljda ublažava posledice zračenja i hemioterapije i preteranog umnog rada. Jela od heljde pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog krvnog pritiska i probavnih problema. Pored navedenog, izuzetno je korisna za gubitak suvišnih kilograma.Posle 2 nedelje držanja ove dijete možete izgubiti težinu od 7 do 10 kilograma, a ujedno i očistiti svoj organizam i odmoriti svoj želudac i creva.Dijeta sa heljdom

U poređenju sa drugim žitaricama heljda je niskokalorični produkt, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6, P.

Nutricionisti često savetuju da heljdu uključe u jelovnik ljudi, bolesni od anemije, hipertenzije, bolesti jetre. Dijeta se drži 14 dana.Recept za pripremanje heljde:

Pre svega, nabavite heljdu (proprženu u zrnu). Prisutna je u svakoj radnji zdrave hrane.

Uveče, zrno zaliti ključalom vodom, vodu ocediti i zaliti ponovo ključalom vodom (1 čaša heljde u zrnu – 2 čaše vode). Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čase, koliko god želite. Probajte sa jednom, pa ćete regulisati prema svom apetitu.

Poklopiti i ostaviti preko noći (ne kuvati). Ujutru je spremna za upotrebu.


Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, soseva i soli ( jedino može soja sos). U toku dana popiti 1l kefira (ne više od 1%-1,6%). Pijte obavezno vode, koliko god želite, ali ne manje od 1,5 litra dnevno. Uz vodu možete piti i zeleni čaj.

Dozvoljena je i kafa, ali ne više od 2 solje dnevno, bez šećera. Poželjno je da poslednji obrok obavite 4 sata pre spavanja. Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se uzimanje multivitamina.

U toku dana možete uzimati voće i povrće ( jabuka, narandža, kupus salate, zeleno povrće, suve šljive, kašiku meda). Možete jesti obareno zeleno povrće – spanać, brokoli, prokelj, grašak.. Bez soli i drugih začina.

Dijeta sa heljdom nije gladovanje, pa zato ne bi trebalo da imate osećaj gladi.

Još jedna napomena: kad završite dijetu, nemojte odmah da se merite, sačekajte još 3-4 dana, pa tek onda stanite na vagu (jer čišćenje organizma nastavlja se još nekoliko dana, nakon završetka ove dijete).
 

Najzdravija hrana na svetu! Riznica hranljivih materija!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/uspešnažena.com


>