Lepota

Ljubav

Sprečite prerano starenje kože! Posle 30 godine antioksidanti su rešenje!

Sprečite prerano starenje kože! Posle 30 godine antioksidanti su rešenje - prirodni vitamini i minerali (poput vitamina A, C, E i zelenog čaja) koji štite kožu od slobodnih radikala.

Sprečite prerano starenje kože! Posle 30 godine antioksidanti su rešenje! Svet Plus




Znamo, "slobodni radikali" zvuče kao jako loš naziv nekog rok benda 70-ih, ali zapravo je reč o molekulima koji se nalaze svuda oko nas, a koji ozbiljno narušavaju izgled i zdravlje naše kože. Tako,slobodni radikali potiču od zagađenog vazduha, raznih hemikalija, pa čak i dima cigareta, a kao takvi zaista su sposobni da isisaju sav život iz kože, poput dementora. Ali, tu onda nastupaju antioksidansi koji se protiv njih bore i na taj način sprečavaju oštećenje kože. Zvuči kao neka bajka, ali to je bajka sa srećnim krajem!

Još jedan razlog zbog kog su nam antioksidanti potrebni jeste svima važna tema, a to je (prevremeno) starenje kože. I, ovde važi pravilo "više je više" jer, dakle, što više antioksidanasa koža dobije - to je bolje. Jer, kao što je našem organizmu potrebna adekvatna količina hranljivih materija, takav je slučaj i sa kožom.


Da zaključimo: antioksidanti pomažu u borbi protiv oštećenja koja izazivaju prevremeno starenje kože, umiruju kožu, neguju je i revitalizuju. Uz njih vaša koža ne samo da će biti zdrava, već će i izgledati božanstveno, sveže i blistavo. A, ako to nije sve što želimo od svog tena, stvarno ne znamo šta jeste!

Na red dolazi i pitanje koji antioksidanti su najbolji. Iako ih ima na desetine koji su se pokazali kao fantastični za negu kože, postoji nekoliko njih koji se naročito ističu.






Vitamin E

Vitamin E poznat je i kao tokoferol ili tokotrienoli i jedan je od najpoznatijih antioksidanata. Vitamin E je rastvorljiv u mastima i postoji u prirodnim i sintetičkim oblicima - oba oblika su dobra, ali blaga prednost se ipak daje prirodnim jer snažniji i imaju dugotrajniji efekat.

Ovaj antioksidans deluje na više načina u cilju zaštite i odbrane kože od spoljašnjih elemenata koji mogu negativno da utiču na nju. Baš zato se vitamin E gotovo uvek nalazi u kremama za sunčanje kako bi smanjio stres uzrokovan izlaganju štetnom UV zračenju.

Vitamin E je savršeni par sa vitaminom C, pa su tako serumi i anti-age kreme sa ova dva vitamina dvostruko korisni za kožu.



Vitamin C

Vitamin C (askorbinska kiselina, tetraheksildecil askorbat...) moćan je antioksidans najpoznatiji po svom efektu na regulisanje finih linija, bora, umornog tena i neujednačenog tona kože. Jednom rečju, vitamin C je najvažniji antioksidans kada govorimo o očuvanju mladolikog izgleda kože.

Kada se primenjuje lokalno, vitamin C čuva elastičnost kože tako da ona izgleda čvršće i glatkije. S obzirom na to da ujednačava ten, vitamin C takođe čini kožu vidljivo blistavijom i mlađom. Ovaj antioksidans umiruje kožu i doprinosi hidrataciji, a u vašim proizvodima za negu bi trebalo da se nađe u koncentracijama od 0,5% do 20%.







Resveratrol

Resveratrol je moćan polifenolni antioksidans koji se nalazi u crvenom grožđu, crvenom vinu, orasima i voću kao što su borovnice i brusnice. Nov je u ovoj temi, ali već dokazano dobro utiče na izgled kože.

Kada se primenjuje lokalno, odličan je u zaštiti barijere kože, čini ten svetlijim, blistavijim, svežijim i odmornijim; umiruje kožu te smanjuje crvenilo.



Retinol

Retinol (tehnički izraz za vitamin A) ima dugogodišnju reputaciju jednog od najneobičnijih sastojaka za kožu, ali i najefikasnijih za skoro svaki problem sa kožom koji se može zamisliti.

Ovaj antioksidans poboljšava otpornost kože, što doprinosi njenom opštem stanju - koža je zdrava, zategnuta, mladolika, sa vidljivo manjim finim linijama i borama, ten je ujednačen, pore sužene, te sve površinske "nesavršenosti" umanjene.






Zeleni čaj

Zelenom čaju nije mesto samo u vašoj šolji - već i u proizvodima za negu. Kada se primenjuje lokalno, zeleni čaj je ozbiljan saveznik u borbi protiv starenja kože zahvaljujući epigalokatehin-3 galatu koji pomaže u odbrani kože od negativnih spoljašnjih faktora. Zeleni čaj takođe ima izrazito umirujuće dejstvo, što ga čini odličnim sastojkom za vidljivo umirivanje crvenila.



Viber

Autor: O.J
Izvor: harpersbaazar

Povezane vesti:


>