Zdravlje

Ljubav

Ruski dijetolog upozorio zbog čega ne gubimo kilograme!

Ruski dijetolog upozorio zbog čega ne gubimo kilograme! Problem je ako unosimo dve namirnice u istom obroku. Pokušajte da poslušate ovaj savet i vidite da li ćete se pomeriti sa "mrtve tačke".

Ruski dijetolog upozorio zbog čega ne gubimo kilograme! Svet Plus




Idako držite dijetu, dešava vam se da ne gubite kilograme? Tatjana Bočarova otkriva u čemu je tajna i zašto ove namirnice ne smete da konzumirate.


Mnogi od nas danima, nedeljama i mesecima drže dijetu, a kao rezultat toga je ista kilaža. Ne jedete hleb, ne jedete kasno, ali ove namirnice spajate i one doprinose tome da kilogrami ostaju na istom.



Ruski endokrinolog  dijetolog Tatjana Bočarova je objasnila sa kojim namirnicama ne bi trebalo meso da se konzumira. Ona naglašava da je njihov spoj najveći neprijatelj vitke linije, a ukoliko se često konzumira, koji kilogram više je neminovan.




Meso nikada, ili vrlo retko, ne bi trebalo da jedete sa mlečnim proizvodima.  Osim što doprinosi višku kilograma, ovaj spoj je poguban po izdravlje.

"Meso i mlečni proizvodi ne bi trebalo da se uzimaju u istom obroku. Stvar je u tome da kalcijum, koji se nalazi u sirevima, mleku, jogurtima, umanjuje apsorpciju gvožđa za 50-60 procenata. Potrebno je to imati u vidu kada je reč o ishrani dece, trudnica i pacijenata koji boluju od anemije", objasnila je Bočarova za "Sputnjik".






Pored toga Tatjana Bočarova naglašava da je korisnije uz meso piti vodu ili limunadu, pre nego kafu ili čaj, a sve to zbog toga što supstanca polifenol, koja se u njima nalazi, smanjuje apsorpciju gvožđa.

Doktorka je objasnila da sa mesom ne bi trebalo da jedemo ni hleb, krompir, ali ni makarone. Na taj način se usporava metabolizam, a rizik od gojenja je u tom slučaju veoma veliki.

Ona preporučuje da, ukoliko želite liniju da dovedete do savršenstva, jedete meso uz povrće.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepa i srecna

Povezane vesti:


>