Ostalo

Sme�no

Mleko od krompira! Posno, bez alergena! (RECEPT)

Mleko od krompira je jako zdravo! Posno je i bez alergena i ako preferirate biljnu ishranu ovo će vam se sigurno dopasti! Pogledajte recept!

Mleko od krompira! Posno, bez alergena! (RECEPT) Svet Plus




Nakon lešnikovog, kokosovog, ovsenog, bademovog, susamovog i drugih zdravih varijanti mleka, sada se na svetskom tržištu pojavilo i mleko od krompira, za koje svetski mediji pišu da je pravi hit.


Predstavila ga je švedska kompanija Veg of Lund, koja je svoje krompirovo mleko nazvala Dug. Recepturu po kojoj ga prave dobili su od profesorke Eve Tornberg s Univerziteta Lung, koja je 2017. napravila kremastu "emulziju od krompira", a potom ga ova firma predstavila kupcima u Švedskoj, Kini i Velikoj Britaniji u tri varijante: original, barista i nezaslađeno.


Navodno ono sadrži mnoštvo antioksidanata, esencijalne hranljive materije poput vitamina C i B12, kalijuma, magnezijuma i vlakana, a ukus mu je neutralan, pa uglavnom može da se obogati sastojcima koji će mu pružiti aromu, kao i da se koristi za kuvanje.


Ubrzo nakon što je ova varijanta biljnog mleka privukla pažnju javnosti, pojavilo se mnogo recepata za pripremu mleka od krompira kod kuće, a ovo je najjednostavniji.






Potrebno za mleko od krompira:


3 šolje tople vode
1 veliki krompir
malo soli
1 kašičica ekstrakta vanile
šaka seckanih bacema
2 kašike meda





Priprema je jednostavna:


Krompir oljuštite, skuvajte ga u tri šolje vode i dodajte prstohvat soli.

Nakon kuvanja ga isecite, stavite u blender sipajte vodu u kojoj se kuvao, dodajte ekstrakt vanile, med, bademe i blendajte najmanje pet minuta. Procedite kroz gazu i mleko je spremno za konzumaciju.


Prijatno!


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Glossy

Povezane vesti:


>