Lepota

Ljubav

Jaka crna kafa za zdravu, sjajnu i bujnu kosu! Poboljšaće i rast!

Jaka crna kafa za zdravu, sjajnu i bujnu kosu! Što je tamnija i jača, to će njen efekat na vašu boju kose biti bolji. Poboljšaće čak i rast kose!  Takođe, ona pomaže da potamnite nijansu svoje kose.

Jaka crna kafa za zdravu, sjajnu i bujnu kosu! Poboljšaće i rast! Svet Plus

Neko bi rekao da je ovo suluda ideja ali nije, verujte!


Pranje kose kafom je odlična metoda za lepu, sjajnu i zdravu kosu. Jedno istraživanje je pokazalo da kafa može poboljšati sjaj i rast vaše kose. Takođe, ona pomaže da potamnite nijansu svoje kose.


Skuvajte jaku crnu kafu. Što je tamnija i jača, to će njen efekat na vašu boju kose biti bolji.


Operite kosu na uobičajeni način. Dobro osušite kosu, ali ne skroz.


Ako je kosa duga, prebacite je napred i nanesite kafu. Zatim laganim pokretima ruku masirajte glavu kako bi kafa došla i do manje dostupnih delova.


Zatim stavite najlonsku kesu i tako ostavite od 20 do 60 minuta. Što duže pustite kafu da deluje, kosa će poprimiti tamniju nijansu. Zatim isperite kosu toplom vodom i temeljno je osušite.

Ako ponavljate ovu metodu na nedeljnom nivou, vaša kosa će postajati tamnija, sjajnija i zdravija.Kafa takođe stimuliše rast dlake, što znači da nećete morati da se borite gubitkom kose. Ako želite da iskoristite maksimalno ovu metodu, možete povremeno ispirati kosu jabukovim sirćetom.

Važno je napomenuti da je ova metoda namenjena ljudima s tamnosmeđom kosom i generalno tamnijim nijansama. Na plavoj kosi rezultati mogu biti manje efikasni.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Klix.ba

Povezane vesti:


>