Region

Svet

Region

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 5: Afera prisluškivanje! (VIDEO)

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 5. biće emitovana u ponedeljak 18. oktobra 21 i 50. časova. Gledaoci će imati priliku da saznaju kakvu je ulogu imala Jovanka Broz kada je u pitanju afera prisluškivanje.

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 5: Afera prisluškivanje! (VIDEO) Promo

U petoj epizodi dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" gledaoci će saznati kakvu je ulogu imala Jovanka Broz u pripremi afere prisluškivanja, Brionskom plenumu i isključivanju Aleksandra Rankovića iz političkog i javnog života Jugoslavije.

Zbog čega je Tito tražio od generala Miškovića da se iz izveštaja Tehničke komisije izostave delovi koji govore da su ozvučenja rađena na osnovu Titovog zahteva i da je Jovanka bila osposobljena da snima razgovore u svojoj kancelariji.

Posebno će biti zanimljivo da li je zaista bila ozvučena spavaća soba Jovanke Broz i zbog čega je bio toliko značajan takozvani "beli telefon", koji se nalazio u njenoj sobi, ko ga je i kada postavio i ko je mogao da ga zloupotrebi.

 

Serija Pevačica poslednja, 12. epizoda: Prošlost ne oprašta! (VIDEO)


Jovanka je posle Titove smrti i razbijanja Jugoslavije promenila mišljenje o radu Tehničke komisije, Brionskom plenumu i Aleksandru Rankoviću. U petoj epizodi gledaoci će dobiti odgovor i na druga pitanja: šta je uticalo na to da Jovanka promeni svoj stav i šta je predlagala da bi se saznala prava  istina o Brionskom plenumu. Da li je i Aleksandar Ranković promenio svoj stav u odnosu na Jovanku i Stevu Krajačića i da li se Ranković plašio da Krajačić može da izvrši atentat na njega.U igranom delu ove epizode pojavljuju se Nebojša Dugalić, Gordan Kičić i Aleksandar Srećković Kubura.

Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, autor scenarija Svetko Kovač, a narator glumac Tihomir Stanić.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>