Svet

Region

Film Božiji čovek: Premijera 14. oktobra! (VIDEO)

Film "Božiji čovek" koji je pet nedelja najgledaniji film u Grčkoj, pogledalo je više od 300.000 gledalaca! Kod nas je premijera 14. oktobra u Kombank dvorani! Karte u prodaji!

Film Božiji čovek: Premijera 14. oktobra! (VIDEO) Screenshoot/Instagram
Film „Božiji čovek“ rediteljke Yelene Popović koji je posvećen Svetom Nektariju Eginskom svečanu premijeru imaće 14. oktobra u Velikoj Sali Kombank Dvorane od 20h. Ostvarenje srpske rediteljke zabeležilo je enormne uspehe u Grčkoj, gde već pet nedelja drži prvo mesto gledanosti, dok ga je pogledalo preko 300. 000 gledalaca. Glavne uloge u filmu nose grčki glumac Aris Servetalis, američki superstar Miki Rurk, kao i ruski glumac, domaćoj publici poznat iz filma „Led“ Aleksandar Saša Petrov.


Život Svetog Nektarija Eginskog (Aris Servatalis) iz Grčke bio je praćen progonima i gonjenjem. Sveštenik običnog naroda, njegova poniznost iritirala je određeni krug sveštenstva, a njegova predanost dodatno pobuđivala njihove sumnje i klevete. Upkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije se prepustio tome da njegova vera u Boga bude najbolja odbrana.


Internacionalna glumačka postava, kao i produkcija filma doprineli su tome da „Božiji čovek“ ne bude shvaćen isključivo kao crkveni film, već priča o dobročinstvu, veri, istinskoj dobroti i nadanju. Ostvarenje je rađeno na engleskom jeziku što zbog glumaca, što zbog toga što je u pitanju jedna univerzalna priča, bez obzira na versku pripadnost, napominje autorka Yelena Popović.


- Aris Servatalis je odličan glumac i imala sam sreću da radim sa njim jer je on čovek takođe posvećen veri, samim tim ima tu neku auru koja na prvi pogled odaje utisak da on može da bude Sveti Nektarije Eginski - dodaje rediteljka.


Biografska drama je prikazivana na brojnim festivalima širom sveta i osvajala nagrade, najnovija je Gran pri nagrada u italijanskom gradu Trentu na Filmskom festivalu.


Nakon svečane premijere 14. oktobra u Kombank Dvorani, film „Božiji čovek“ biće na redovnom bioskopskom repertoaru u bioskopima širom Srbije.


 

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/alo.rs

Povezane vesti:


>