Zdravlje

Ljubav

Branimir Nestorović o stvarima koje su uzročnici svih bolesti!

Doktor Branimir Nestorović rekao je da su tri stvari uzročnici svih bolesti, a to su stres, loš brak i brza hrana.

Branimir Nestorović o stvarima koje su uzročnici svih bolesti! Screenshoot/Youtube
Gostujući na TV Hepi, Branimir Nestorović je rekao da ljudi žive pod hroničnim stresom, potpuno sumanuto i bez kretanja.


- Vozači su nervozni, besni... Kad neko vidi mesto za parkiranje, a neko tu parkira takođe, u stanju je da se sudari sa njim - priča doktor Nestorović.

Doktor Nestorović je rekao da loš brak uništava ljude, kao i stres neizvesnosti.


On je za oslobađanje od stresa predložio duboko disanje sa produženim izdahom.


Branimir Nestorović otkrio je takođe na koji način možemo da ojačamo imunitet bez korišćenja farmaceutskih lekova.


Dr Nestorović je definitivno trenutno najpopularniji lekar u Srbiji, ali i šire, bilo da ga osporavaju ili mu se dive i vazvalni su mu jer im je izlečio dete. Zato njegove izjave veoma privlače pažnju, posebno kada deli savete o tome kako da se lečimo na prirodan način.

Isti je slučaj sa njegovim izjavama za magazin.Novosti gde je sumirao svoja iskustva sa pacijentima i otkrio tajne nekoliko metoda alternativnog lečenja. On je objasio i šta je ajuverdska medicina.– Ajurveda je nastarija medicina na svetu. Ajurvedske biljke imaju odlične efekte, ali je po meni važniji princip dovođenja tela u ravnotežu sa okolinom. Principi ajurvede su filosofski, ne radi se o lečenju bolesti, već postizanju ravnoteže između čoveka i sredine - objasnio je doktori i savetuje:

– Ima mnogo načina za podizanje imuniteta. jedan je šetnja na hladnom vazduhu, u trajnju do sat vremena. Drugi je boravak u sauni, takođe do sat vremena. U ishrani korisiti hranu bogatu vlaknima, povrće, najmanje dva puta nedeljno morska riba. po mogućnosti pečena.

On je i savetovao ljude kako da se zaštite od epidemije.
Kopriva, beli luk i orah


– Definitivno znamo da psihički stres dodovodi od ozbiljne supresije imunog odgovora. Stres aktivira odgovor koji u osnovi ima aktivaciju simptokusa, a to sve ide na uštrb aktivnosti imunog sistema i intelektualnih funkcija. Stoga je postizanje stanja relaksacije, vežbama disanja, dobrim snom, meditacijom uvek dobro za imuni sistem - savetuje poznati doktori preporučuje tri narodna leka za jačanje imunog sistema:

- Na prvom mestu je list koprive, na drugom bih uvek stavio beli luk, a treće mesto orah. Kopriva sadrži brojne imunostimulatorne i antikarcinogene supstance, a beli luk i brokoli suprona jedinjenja koja su izraziti antioksidansi. Orah je namirnica sa puno korisnih materija, neke od njih, junglan na primer su jedinstvene samo za njega.

Dr Branimir Nestorović  kaže da prilikom lečenja treba koristiti sve što pomaže. Ako postoji efikasan lek, zašto ga ne koristiti. Ako neka biljka ima odlične efekte, na primer imela u regulisanju šećera, kao imunostimulator i antikarcinogena biljka, zašto je ne koristiti.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>