Region

Svet

Srbija na Evrosongu 2022 – počelo prijavljivanje!

Srbija na Evrosongu 2022! Počelo prijavljivanje! Izbor za nacionalnog predstavnika! Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine.

Srbija na Evrosongu 2022 – počelo prijavljivanje! Promo

Radio-televizija Srbije potvrdila je učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Italiji 2022. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine.


U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2022“, koje će biti održano u maju 2022. godine u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).


Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.


Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.


U slučaju epidemioloških mera i preporuka donetih od strane nadležnih organa Republike Srbije, Kriznog štaba, Gradskog štaba za vanredne situacije i slično, a koje budu na snazi i onemoguće održavanje Festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju i RTS na Takmičenju za Pesmu Evrovizije 2022. godine.


Postupak izbora kompozicije koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu“ 2022. godine definisan je Pravilnikom, dok su uslovi za učešće u izboru za nacionalnog predstavnika o uslovima navedeni u Konkursu. 


Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 1.12.2021. OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>