Ostalo

Smeno

Sveti mučenici Adrijan i Natalija! Supružnici danas treba da urade ovo!

Sveti mučenici Adrijan i Natalija, bili su muž i žena, plemenitog i bogatog roda iz Nikomidije. Supružnici danas treba da urade ovo...

Sveti mučenici Adrijan i Natalija! Supružnici danas treba da urade ovo! Screenshoot/Youtube

 Adrijan je bio načelnik pretora i neznabožac, a Natalija potajna hrišćanka. Legenda kaže da nije bilo lepšeg i skladnijeg para u čitavoj Nikomidiji i da je njihova ljubav bila na daleko poznata.

Međutim, oni su u braku živeli samo trinaest meseci. Kada je car Maksimijan posetio Nikomidiju, naredio je opšti progon hrišćana. U njemu je učestvovao i Adrijan koji je popisivao imena hrišćana.

Videvši te ljude i njihove vrline, i sam je jednog dana sebe stavio na taj spisak. Natalija se obradovala tome, pa se i ona priključila Adrijanu i ostala uz njega do samoga kraja.

S obzirom da su ovi supružnici primer kako se treba ponašati u braku (biti sve vreme uz bračnog partnera), u njihovu čast čita se molitva.


Veruje se da supružnici danas treba da im upale sveću u crkvi i pomole se ovim rečima:
“Mučenici Tvoji Gospode, u stradanju svome su primili nepropadljivi venac, od Tebe Boga našega, jer imajući pomoć Tvoju mučitelje pobediše, a razoriše i nemoćnu drskost demona: Njihovim molitvama spasi duše naše.”

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>