Lepota

Ljubav

Dve frizure koje pristaju svima i greška koju žene prave u četrdesetim!

Kada je u frizura u pitanju, često se javljaju nesigurnost i neodlučnost, a ovo su dve frizure koje pristaju svima i greška koju žene prave u četrdesetim godinama! Zbog nje izgledaju starije!

Dve frizure koje pristaju svima i greška koju žene prave u četrdesetim! Screenshoot/Instagram




Tu je i ona večita dilema da li treba da bude puštena kosa ili skupljena, da li da bude duga ili kratko ošišana, a naravno i izbor boje može da bude frustrirajući.


Antoni Nader, frizer mnogih poznatih ličnosti, poput Mirande Kar i Kejt Blanšet, kaže da što je žena starija, to se ređe usudi da nešto promeni, a upravo to je greška.


A još veća greška je, prema njegovom mišljenju to što dame u četrdesetim godinama puštaju kosu da raste ili je ostavljaju jednake dužine bez da prave neku frizuru.







Oblik lica je važan


Antoni Nader savetuje da pokažete frizeru fotografiju frizure koja vam se dopada, pa neka on analizira vašu strukturu kose i oblik lica jer će znati kako da tu frizuru prilagodi maksimalno željenoj.

S godinama, kaže Nader, lica deluju manje meka i obla, odnosno postaju "uglasta", dakle, frizure koje su vam dobro stajale pre deset godina, sad više ne stoje. Takođe, zavezana kosa u rep pojačava "uglasti" oblik lica.

Gotovo svim ženama u najboljim godinama pristaju dve frizure: blago talasasta frizura koja fino obuhvata lice daje više kontura te ublažava "kockasti" oblik lica. Poni frizura koja se završava direktno ispod obrva, a pokriće eventualne borice na čelu.





Ostali saveti profesionalca



Nakon frizera, negu kose morate da nastavite kod kuće. Međutim, to ne sme da bude previše agresivno, kaže Nader.

Mnogo žena u četrdesetim koriste veliku količinu proizvoda za oblikovanje kose koji čine kosu težom te je vuku prema dole. Ženama sa sedom kosom preporučuje korišćenje silver šampona jednom nedeljno, a sve druge neka koriste što manje hemije.

 

Čuveni astrolog Pavel Globa upozorava na datume u septembru!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/žena

Povezane vesti:


>