Zdravlje

Ljubav

Najgori hleb koji jedemo! Kvasac ga čini takvim!

Najgori hleb koji jedemo! Kvasac ga čini takvim i trebalo bi da ga odmah izbacite iz ishrane! Uništava organizam i izaziva teške bolesti!

Najgori hleb koji jedemo! Kvasac ga čini takvim! Svet Plus
Namirnica bez koje Srbi ne mogu da zamisle dan zapravo je katastrofa za organizam. U suštini, za sve je kriv samo jedan sastojak hleba... Saznajte zašto je kvasac štetan za zdravlje.


Godinama unazad stručnjaci savetuju da izbegavamo hleb i peciva sa kvascem. Kako ističu, ova namirnica ima višestruko negativno dejstvo na zdravlje. Da li je to istina i kako to kvasac narušava naše zdravlje, otkrili su lekari.Zašto baš kvasac? Jednostavno rečeno, kvasac je najjednostavniji jednoćelijski mikroorganizam koji aktivno učestvuje u procesu fermentacije. U našem okruženju nalaze se na površinama raznog voća.

Danas se u proizvodnji hleba koristi termofilni kvasac, a to su posebno stvorene gljivice koje su vrlo otporne na visoke temperature. Zahvaljujući njihovoj upotrebi, proces pravljenja hleba se znatno ubrzao.


Šta se dešava sa telom kada u njega uđe kvasac?

Prvo se dešava jeste slabljenje imunološkog sistema. Kada kvasac uđe u telo, počinje da se aktivno razmnožava. Da bi gljivice preživele, potrebna im je hrana. A to znači da će iz našeg organizma uzeti sve vitamine i minerale. Kao rezultat toga, imunitet postepeno slabi, što može da dovede do ozbiljnih bolesti.

Sledećei problem koji nastaje jeste poremećaj u cirkulaciji. Gljivice mogu da izazovu krvne ugruške koji remete cirkulaciju, a posledica su i bolesti srca, jetre i pluća.

Javlja se i trovanje teškim metalima. U proizvodnji termofilnog kvasca koristi se veliki broj hemijskih elemenata i teških metala -  belilo, tehnički kalijum karbonat itd.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo.rs


>