Lepota

Ljubav

Šminker Dženifer Lopez ukazuje na greške koje žene čine nesvesno!

Zbog ovoga izgledate deset godina starije! Šminker Dženifer Lopez ukazuje na greške koje sve žene čine nesvesno!

Šminker Dženifer Lopez ukazuje na greške koje žene čine nesvesno! Screenshoot/Instagram
Zahvaljujući spretnim rukama Skota Barnsa, lice Dženifer Lopez uvek izgleda perfektno. On je već godinama zadužen za sminki latino dive, a sa nama deli koje to greške žene najčešće prave zahvaljujući kojima izgledaju i nekoliko godina starije.

Ponekak je mnogo bolje držati se onoga što provereno daje dobre rezultate, nego slepo pratiti trendove. Šminka može da naglasi ono najlepše na nama, ali isto tako i da učini da ono izgleda umorno i prljavo.

Evo na šta treba posebno obratiti pažnju kako licu ne biste dodali godine:Greška broj jedan-previše jake konture lica

Konturisanje lica je tehika koja može da transformiše ceo izgled lica, ali samo ako se koristi na pravi način. U suprotnom izgledaćete smešno.

"Jake konture lica su samo znak da slepo pratite trendove, potpuno ignorišući sopstveni oblik lica. Umesto da kopirate poznate ličnosti i način na koji oni nanose bronzer, dobro pogledajte crte svog lica. Sagledajte kojeg je oblika vaše lice, pa na osnovu toga nanosite ovaj proizvod. Ova tehika nema univezalan način nanošenja".
Nedovoljno sjedinjena senka

Odličan način da vaše lice izgleda umorno i prljavo je nedovoljno izblendana senka. Nanosešenje boja na oči je prava umetnost, a sve boje moraju savršeno da se stapaju bez vidljivih prelaza. Ukoliko ovaj korak izostane, oči će izgledati umorno i beživotno. Ukoliko na sve to nanesete i veliku količinu senki, vizuelno će se činiti da imate nabore oko očiju što niko ne želi.Neoprezan izbor boja

Vodite računa o tonu i podtonu svoje kože kada birate boju pudera, rumenila ili senki. Ovo je naročito bitno kod biranja rumenila. Ne postoji lakši način da licu dodate nekoliko godina od lošeg izbora nijanse. Raspitajte se koje boje pristaju vašem tipu kože, pa tek onda krenite u kupovinu. Pravo rumenilo će dati svežinu licu i istaći ga na pravi način.
Nanošenje hajlajtera na pogrešno mesto

Ukoliko se nanese tik iznad jagodica, lice će izgledati blistavo. U svim ostalim slučajevima napravićete veliku grešku. Još jedna greška kod nanošenja hajlajtera je stavljanje previše proizvoda. Više slojeva bilo kog proizvoda će učiniti da lice izgleda starije nego što je zapravo.
Previše šminke tokom dana

Slojevi šminke nisu nikad dobra opcija, a naročito ne za dnevne aktivnosti. "Naježim se kada vidim žene sa tonom šminke", rekao je Skot.

Ovo je greška koju u širokom luku treba zaobilaziti. Prirodniji izgled je uvek bolja opcija.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>