Region

Svet

Festival Egzit, ekskluzivno samo na RTS- u!

Festival Egzit, ekskluzivno samo na RTS- u! Festival, koji je iz studentskog protesta izrastao u najveći muzički festival u istočnoj Evropi, a koji ove godine slavi dvadeseti rođendan, biće ponovo stecište najbolje muzike, energije,kulture, mladosti....

Festival Egzit, ekskluzivno samo na RTS- u! Promo




Sve najatraktivnije koncerte i programe jubilarnog izdanja festivala Egzit 2021, koji će ove godine trajati od 8. do 11. jula, RTS će prenositi direktno na programu RTS2, od četvrtka do nedelje.

Festival, koji je iz studentskog protesta izrastao u najveći muzički festival u istočnoj Evropi, a koji ove godine slavi dvadeseti rođendan, biće ponovo stecište najbolje muzike, energije,kulture, mladosti....

RTS će na svom drugom TV kanalu diretktno prenositi (RTS2, od 22.30 do 05.30.) najatraktivnije i najznačajnije koncerte sa tri najveće bine ovogodišnjeg izdanja festivala (Main stage, Dance arena i Fusion stage).

Osim TV prenosa koncerata, biće uživo realizovane i specijalne emisije "Hronike festivala Egzit 2021", tokom sva četiri festivalska dana. Osim intervjua sa muzičarima i drugim značajnim ličnostima, tim Hronike Egzita 2021 potrudiće se da gledaocima dočara i atmosferu, sa ukupno 15 festivalskih bina!

Urednici direktnih tv prenosa koncerata jubilarnog izdanja festivala Egzit 2021 su Anja Rogljić i Dobrosav Predić.

Voditelji specijalnih emisija- Hronika Egzita 2021 su Una Senić i Stefan Jovčić.

Urednica Hronika Egzita 2021 je Branka Glavonjić, reditelj Miodrag Kolarić.








Hronike festivala Egzit 2021

Kao najveći i najvažniji festival u Srbiji, festival Egzit ima veliku,značajnu i odgovornu ulogu na kulturnoj sceni naše zemlje. Tradicija i kontinuitet čine ovaj festival jedinstvenim. Neverovatna je i zadivljujuća lista stranih i domaćih izvođača koji su "zgazili bine Egzita" a o svemu navedenom postoji i  bogata arhiva. Egzit festival je izrazito živopisan, intenzivan i specifičan i sve to biće predstavljeno i dočarano i u ovogodišnjim tv prenosima koncerata, kao i u specijalnim emisijama- hronikama festivala Egzit 2021, samo na RTS- u.

"S obzirom na period koji je za nama, kroz sadržaje u emisijama akcenat će biti stavljen na sve ono što svakodnevni život čini dragocenim: ljubav, sreća, radost, pogotovo umetnost i sloboda izbora, koje su u prethodnom periodu bile uskraćene zbog pandemije. Najvažniji segment emisija biće intervjui sa ovogodišnjim izvođačim, u namenskom TV studiju na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Napravićemo i svojevrstan presek svega što se na Egzitu dešavalo u prethodnih 20 godina. U svakoj emisiji, a ima ih četiri, biće predstavljeno po pet izdanja Egzita (najznačajniji koncerti, gosti, intervjui, najbolji nastupi, neobične situacije i slično..", poverava urednica Hronika Egzita 2021 na RTS-u, Branka Glavonjić.

Imajući u vidu da Exit festival ne čine samo najvažnije bine (Main, Fusion, Dance Arena) već i mnoge druge koje su egzotične, angažovane, tematske, drugačije- planirana su i live uključenja sa tih bina, koja će doprineti da se gledaocima RTS- a prenese atmosfera i iz tih festivalskih kutaka.


Branka Glavonjić :


"I ovoga puta ćemo se potruditi da gledaoci RTS- a, što kroz direktne prenose koncerata, što kroz specijalne emisije- Hronike Egzita, zaista osete i dožive kao da su zaista prisutni na festivalu... Omogućićemo im da zavire i osete atmosferu tokom sve četiri večeri čak i u festivalskim prostorima koji nisu dostupni posetiocima festivala, poput bekstejdževa i tonskih proba..."

Budite uz Javni servis Srbije i najveći muzički festival u Evropi!

Egzit festival 2021, samo na RTS2, od 8. do 11. jula, svake večeri 22.50 do 05.30


Viber

Autor: O.J
Izvor: Promo

Povezane vesti:


>