Ostalo

Smeno

Magija: Ruže možete oporaviti jednostavno!

Kao magija! Ruže možete oporaviti jednostavno ako ste primetili da su se na njima nakupile bubice... Umesto jakih pesticida koje kupujemo u poljoprivrednoj apoteci, možete da se poslužite sa običnim mlekom koje sigurno imate u frižideru.

Magija: Ruže možete oporaviti jednostavno! Svet Plus
Ukoliko imate ruže i vrlo često problema sa sitnim bubicama koje mogu napraviti štetu na laticama, odmah potražite rešenje kako biste izbegli da vam ruže na kraju budu oštećene. 


Dovoljno je da mleko rastvorite u vodi, u razmeri 1:3 (na primer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih "uhvatite" u početnoj fazi razvojnog ciklusa, pre nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvetnicama. Primena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

 

Baštovanstvo: Skupa i veštačka đubriva zamenite kvascem!
Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mleko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše.


 

Soda bikarbona umesto pesticida! Cveće buja, puževi beže, čisti se zemlja!

 

Vaše biljke i cveće će bujati, samo napravite ovaj rastvor! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>