Ostalo

Smeno

Cveće sobno i dvorišno će bukvalno procvetati sa ovim rastvorom!

Raskošne bašte, dvorišta i terase svakog proleća i leta mame uzdahe prolaznika, a vlasnicima omogućavaju uživanje u prelepom ambijentu. Vaše sveće sobno i dvorišno će bukvalno procvetati sa ovim rastvorom!

Cveće sobno i dvorišno će bukvalno procvetati sa ovim rastvorom! Screenshoot/Youtube
Za prihranjivanje cvetnica mnoge domaćice koriste specijalizovane preparate, i ne znajući da se sredstvo koje podstiče bujanje cveća nalazi u njihovoj kuhinji.

Oko održavanja baštenskog i saksijskog cveća često je potrebno izdvojiti dosta vremena, kao i novac za posebne preparate koji će pospešiti rast biljaka i zaštititi ih od štetočina.


Ono što malo domaćica zna jeste da se vitamin B nalazi u većini preparata za negu sobnog i dvorišnog cveća. Kako je svež pekarski kvasac izvanredan izvor vitamina B, iskoristite ga za spravljanje preparata za zalivanje cvetnica.

Potrebno:

1 litar mlake vode
10 grama svežeg kvasca
1 kašičica šećeraPriprema:


Rastvorite kvasac u vodi, pa dodajte šećer i dobro promešajte. Ostavite tečnost da odstoji barem 2 sata, pa je sipajte u bocu sa raspršivačem i zalijte sobne i dvorišne biljke.


Ovaj rastvor koristite za zalivanje jednom u desetak dana tokom proleća i leta, odnosno dva puta mesečno tokom jeseni i zime.

Lišće će postati zelenije, a cvetovi bujniji i bogatiji.

Sličan efekat daje i tečnost u kojoj je preko noći odstojala kora od banane.


BAŠTOVANSTVO

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs


>