Zdravlje

Ljubav

Jod za dugovečnost! Posledice nedostatka joda u organizmu!

Jod za dugovečnost! Posledice nedostatka joda u organizmu mogu biti umor, depresija, slaba koncentracija... Rezultati studije Randers-Skagen objavljene na sajtu The National Center for Biotechnology Information, dokazuju da je ishrana bogata jodom direktno povezana sa dugovečnošću kod starijih ljudi. 

Jod za dugovečnost! Posledice nedostatka joda u organizmu! Svet Plus
Ispitanici su praćeni 20 godina. Sadržaj joda u vodi u Skagenu je 70 puta veći nego u Randersu (139 mikrograma naspram 2 mikrograma). Smrtnost je praćena do 2017. godine. Život u Skagenu prepunom joda upućuje na duži životni vek svojih stanovnika. Život u sredini bogatoj jodom može biti ključ za dugovečnost.


Odavno je poznato da jod ubija viruse I bakterije. Ono što mnogi ne znaju jeste da je JOD esencijalni mineral koji naše telo ne može proizvesti. Jod mora biti obavezan u svakodnevnoj ishrani. Najviše ga ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli. On smanjuje oksidativni stres (slobodne radikale) koji nastaju u imunološkoj borbi organizma a imunološki sistem zavisi od pravilnog metabolizma. Za metabolizam je odgovorna stitasta zlezda a upravo je JOD njeno gorivo.Posledice nedostatka joda mogu biti umor, depresija, slaba koncentracija. Ovo su pokazatelji da imate problem s nedostatkom joda: osećate se umorno, počeli ste zaboravljati, depresivni ste i anksiozni, srce sporije kuca. Problemi sa štitnjačom mogu imitirati brojne psihijatrijske poremećaje koji se kreću od depresije, anksioznosti, pa čak i psihoze.

Jedina efikasna prevencija je dovoljan unos joda. Povećajte unos joda. Japanci dnevno unose 1-3 mg.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći
 OVDE


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>