Zdravlje

Ljubav & Sex

Kada jedete ananas i on jede vas! Evo kako!

Da li ste znalai da kada jedete ananas i on jede vas?! Evo kako! Ovo voće dovodi do razgradnje hranljivih materija i proteina!

Kada jedete ananas i on jede vas! Evo kako! Svet Plus
Da li ste se ikada zapitali zašto vas usta i jezik peckaju dok jedete ananas?

Ananas je veoma ukusno egzotično voće koje potiče iz Brazila i u sebi sadrži velike količine bromelaina, odnosno enzima koji razgrađuje proteine.


Ako napravite kompot od ananasa ili jedete onaj iz konzerve, nećete imati probleme sa peckanjem usana i jezika jer se obradom ananasa nivo bromelaina znatno smanjuje.

 

Hrana koju treba izbegavati pre 10 ujutru!Međutim, kada jedemo sirovi ananas, osećaj žarenja u ustima je vrlo česta pojava jer bromelain dovodi do razgradnje hranljivih materija i proteina, odnosno površinskog sloja kože u ustima. On zapravo razgrađuje proteine kako bi naš organizam što lakše mogao da ih iskoristi kao izvor energije.
S obzirom da je naše telo sastavljeno od proteina, ananas koji jedemo takođe pokušava nas da svari.  Svakako, osećaj peckanja će nestati za svega nekoliko sati jer će doći do regenerisanja kože usne šupljine.

Ananas veoma zdravo voće koje pomaže kod raznih problema poput viška kilograma, detoksikacije organizma i problema sa digestivnim traktom i treba da ga uvrstite u svoju svakodnevnu ishranu.


Da biste sprečili osećaj peckanja u ustima, bitno je da isečete koren, odnosno stabiljku ananasa,  jer se u njoj nalazi najviše bromelaina koji dovodi do razgradnje usne sluzokože.Takođe možete na nekoliko minuta potpiti ananas u slanu vodu pre nego što ga isečete, jer slana voda smanjuje nivo bromelaina ili ga jednostavno možete jesti uz jogurt ili sladoled jer će tada bromelain imati druge proteine za razgradnju na raspolaganju.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDEViber

Autor: O.J
Izvor: Objektiv.rs


>